VELIKA OČEKIVANJA

Audi E-tron i E-tron Sportback će uz facelift dobiti baterije većeg dometa od čak 600 kilometara

Iako nije prošlo mnogo vremena otkad su E-tron i E-tron Sportback predstavljeni, dvojac treba osvježenje
Audi E-tron i E-tron Sportback
 Audi

Audi se brzo kreće prema elektrifikaciji, a nedavno je iz kompanije izjavljeno kako će zadnji model s unutarnjim izgaranjem biti predstavljen 2026. godine. Njegovi prvi električni modeli, E-tron i E-tron Sportback, u drugoj polovici sljedeće godine dobit će novije baterije koje će znatno povećati domet.

image
Audi E-tron i E-tron Sportback
Audi

SUV E-tron predstavljen je 2019. godine kao Audijev prvi potpuno električni automobil. Sljedeće godine je na istoj MLB platformu predstavljen je E-tron Sportback koji je dobio neka obilježja coupea.

image
Audi E-tron
Audi

Prošle godine Audi je predstavio novije i znatno manje Q4 E-tron i Q4 E-tron Sportback, koji su dobili potpuno novu električnu MEB platformu VW Grupe. Osim osvježenog E-trona i E-trona Sportbacka, sljedeće godine stižu i Q5 E-tron i Q6 E-tron, za koje se očekuje da će koristiti Porscheovu PPE platformu koju koristi E-tron GT i također nadolazeći A6 E-tron. Zbunjujuće, znamo.

image
Audi E-tron Sportback
Audi

Iako nije prošlo mnogo vremena otkad su E-tron i E-tron Sportback predstavljeni, uz sve ove planirane nove SUV-ove s modernijom tehnologijom, dvojac treba osvježenje. Dakle, predstojeći facelift neće biti ograničen samo na kozmetičke promjene i tehnološka osvježenja u kabini, već će i učinkovitost pogonskog sklopa biti znatno poboljšana.

image
Audi E-tron Sportback
Audi

Nove generacije baterija, u kombinaciji s učinkovitijim električnim motorima i poboljšanom rekuperacijom energije, trebali bi dovesti do boljeg električnog dometa od 600 kilometara. Usporedbe radi, trenutni modeli sposobni su punom baterijom prijeći oko 400 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 08:21