AKTUALNO

BMW je pokazao još jedan teaser M4 CSL modela s 547 KS koji će biti predstavljen 20. lipnja

Sprijeda možemo nazrijeti da će M4 CSL sadržavati skup crnih traka na poklopcu motora, plus žuta dnevna LED svjetla

BMW M4 CSL teaser

 BMW M facebook

BMW M je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio nekoliko najava nadolazećeg M4 CSL-a, otkrivajući nove detalje dizajna nadolazećeg modela koji bi trebao biti predstavljen na Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2022.

Ovo je drugi teaser modela M4 CSL koji je dizajniran za proslavu 50. godišnjice BMW-a M odjela, a predstavlja najbržu, najsnažniju i lakšu varijantu coupea M4.

Idući M4 CSL će se razlikovati od ostalih M4 zahvaljujući detaljima poput novih stražnjih svjetala koja, čini se, koriste istu OLED tehnologiju, sličnu prethodnoj generaciji BMW-a M4 GTS (F82). Ovdje izgledaju više futuristički s tankim trakama koje stvaraju trodimenzionalni efekt.

Također možemo uočiti "ducktail" spojler koji je integriran u vrata prtljažnika. To je bilo vidljivo i na kamufliranim testnim automobilima s nebrojenih špijunskih snimaka i iznenađujuće se pojavilo u BMW M-ovom "Huddle Speech" videu prošle veljače, dajući nam prvi pogled na potpuno otkriveni hardcore M4.

image

BMW M4 CSL teaser

BMW M facebook

Sprijeda možemo vidjeti da će M4 CSL sadržavati skup crnih traka na poklopcu motora, plus žuta dnevna LED svjetla, slično kao i kod BMW-a M5 CS.

Prednji razdjelnik mogao bi biti napravljen od karbonskih vlakana, a još jedna posebnost bit će redizajnirana rešetka s motivima u obliku slova Y, koja dovodi više zraka motoru.

Govoreći o pogonskom sklopu, CSL će vjerojatno dobiti snažniju verziju M4-ovog twin-turbo 3,0-litrenog šestocilindričnog motora, za kojeg se priča da će raspolagati s 547 KS. Ovo zvuči kao osjetno povećanje snage u odnosu na 510 KS u M4 Competitionu, i definitivno će ga učiniti bržim na stazi u kombinaciji s mjerama za uštedu težine i nadograđenim, tvrđim okvirom karoserije. Očekuje se da će M4 CSL dobiti još sportskiji ovjes primjereniji stazi nego cesti, veće kočnice s brončanim čeljustima i set laganih aluminijskih naplataka obučenih u najbolje sportske gume.

Više o M4 CSL saznat ćemo na službenom predstavljanju u Concorso d’Eleganza Villa d’Este između 20. i 22. svibnja, iako je moguće da BMW M nastavi teaser kampanju s još fotografija koje otkrivaju još više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:54