HIPERAUTOMOBILI

Bugatti Bolide mogao bi se proizvoditi kao posebna izvedba rezervirana za trkaću stazu!

Ako Bugatti zaista pušta Bolide u proizvodnju, onda će on biti vjerojatno najbrži hiperautomobil rezerviran za trkaću stazu
Bugatti Bolide
 Bugatti

Kada je prvi put predstavljen prošle godine, Bugatti Bolide je zadivio svijet svojim izuzetnim performansama. Mnogi su vjerovali kako je riječ o isključivo digitalnom konceptnom automobilu, no Bugatti je zatim pokazao potpuno funkcionalan prototip. Prema zadnjim informacijama, Bugatti razmatra opciju proizvodnje Bolidea kao posebne izvedbe hiperautomobila za trkaću stazu.

image
Bugatti Bolide
Bugatti

Proizvodna verzija zapravo bi u velikoj mjeri mogla zadržati ekstremni oblik koncepta, postavke usmjerene na stazu i futurističke aero komponente, s obzirom na to da ne mora brinuti o zadovoljavanju propisa koji se odnose na cestovno legalna vozila. Doznajemo kako kompanija razmišlja o 40 proizvedenih primjeraka, od kojih će svaki koštati 5 milijuna eura (37.5 milijuna kuna), što je ekvivalentno cestovno legalnom, ali jednako ekskluzivnom Divu.

image
Bugatti Bolide
Bugatti

Bolide koristi 8,0-litreni W16 s četiri turbopunjača koji uz oktansko trkačko gorivo stvara 1850 KS (1361 kW) i 1850 Nm okretnog momenta. Međutim, možda je najzanimljivija činjenica ta što Bolide teži samo 1240 kilograma zbog korištenja karbonskih vlakana i legure od titana, što ga čini nevjerojatno brzim.

image
Bugatti Bolide
Bugatti

Konkretnije, iz kompanije navode kako je Bolide sposoban obići Nürburgring za čak 5:23.1, što je jako blizu rekorda kojeg je postavio Porsche 919 Hybrid Evo (5:19.546). Međutim, ovo ostaju spekulacije, jer Bolide još nije dotaknuo asfalt Zelenog pakla.

image
Bugatti Bolide
Bugatti

Bilo kako bilo, ako su glasine istinite i Bugatti zaista pušta Bolide u proizvodnju, onda će on biti vjerojatno najbrži hiperautomobil rezerviran za trkaću stazu koji je ikada proizveden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:12