SRUŠEN REKORD

VIDEO: Nova misteriozna izvedba Porsche Cayennea upravo je srušila SUV rekord na Nürburgringu!

Točne tehničke specifikacije nepredstavljenog SUV-a tek trebaju biti objavljene, a ni službeno ime nije poznato
Oboren rekord na Nürburgringu
 Porsche

Nadolazeća izvedba Porsche Cayennea visokih performansi srušila je rekord u SUV segmentu na 'Zelenom paklu', prije nego što je uopće službeno predstavljena ili dobila ime. 20.8 kilometara dugu stazu neimenovani Cayenne obišao je za samo 7:38,925, prema čemu je zavrijedio titulu najbržeg 'terenca, terenskog vozila, kombija ili pick-upa' na njemačkom Nürburgringu.

image
Porsche Cayenne
Porsche

Konkretnije, rekordni Cayenne bio je opremljen sportskim kavezom, trkaćim sjedalom, 22-inčnim naplatcima obavijenim u Pirelli P Zero Corsa gume (za koje Porsche ističe da su posebno razvijene za ovaj SUV i dolazit će u standardnoj opremi), a za volanom je bio Lars Kern.

image
Porsche Cayenne
Youtube Screenshot/Porsche

Porsche je čak naveo točno vrijeme obaranja rekorda – 11:31 prijepodne u ponedjeljak, 14. lipnja pri vremenu od 22.7 stupnja, i temperaturi staze od 46.1 stupnja. Vlaga je bila na razini od 58 posto. Porsche je sve zabilježio, pa čak i atmosferski tlak od 102,26 kPa, što god to značilo...

image
Porsche Cayenne
Porsche

Točne tehničke specifikacije nepredstavljenog SUV-a tek trebaju biti objavljene, no poznato je da će izvedbeni SUV proizvoditi više od 600 KS, a stotku hvatati približno brzo kao 911 GT3 koji to čini za 3,2 sekunde. Već poznate verzije Cayennea Turbo s paketom Sport Chrono i S E-Hybrid dolaze do stotke za 3,7, odnosno 3,6 sekundi.

image
Porsche Cayenne
Porsche

Kako bismo dobili širu sliku, enigmatični Cayenne je Nürburgring obišao za četiri sekunde brže od Audija RS Q8, a od Lamborghinija Urusa bio je brži za vrtoglavih 10 sekundi. Prema Porscheu, SUV će službeno biti predstavljen javnosti uskoro, kada će i dobiti ime. Video obaranja rekord možete pogledati u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:27