POVRATAK TOPOLINA

Citroen Ami i Opel Rocks dobili blizanca: Fiat predstavio električnu minijaturu slavnog imena

Model će uskoro biti lansiran na europskim tržištima kao talijanska verzija Citroena Amija, no s puno elegantnijim talijanskim štihom

Fiat Topolino EV

 Fiat

Fiat je predstavio minijaturni električni Topolino, koji će uskoro biti lansiran na europskim tržištima kao talijanska verzija Citroena Ami i Opela Rocks-e, no s puno elegantnijim talijanskim štihom.

Topolino je talijanska riječ za Mickeyja Mousea i bio je nadimak originalnog Fiata 500 iz 1936. Nova je iteracija nadahnuta novijim Fiatom 500 iz 1957. s okruglim prednjim svjetlima, platnenim gornjim dijelom, retro poklopcima kotača, mint bojom i vanjskim sjenilom, bez bočnih prozora i s brodskom užadi umjesto vrata.

image

Citroen Ami

Citroen

Također možemo vidjeti dio otmjenih presvlaka na armaturnoj ploči kao i svijetle podstave na sjedalima. Nadamo se da će Fiat uskoro objaviti više fotografija EV-a kako bismo ga mogli vidjeti iz više kutova.

Fiat nije ulazio u tehničke detalje, ali očito da je Topolino zapraCitroen Ami s malo drugačijom karoserijom. Najmanji talijanski električni auto će vjerojatno dijeliti električni motor od 8 KS (6 kW) i litij-ionsku bateriju od 5,5 kWh sa svojom bratskim modelima, omogućujući ograničenu najveću brzinu od 45 km/h i domet od 70 km.

image

Opel Rocks-e

Opel

Proizvođač automobila kaže da je EV usmjeren na urbanu vožnju "načinjen od radosti, optimizma i zabave", sugerirajući da će dati "mobilnost i slobodu čak i najmlađim kupcima". Imajte na umu da u nekim europskim zemljama tinejdžeri mogu legalno voziti četverocikle od 14 ili 16 godina, ovisno o lokalnom zakonodavstvu.

Lansiranje Fiat Topolina je je blizu pa očekujemo da ćemo uskoro saznati više o njemu. Sudeći po uspjehu Citroena Amija na tržištima južne Europe, novi bi Fiat mogao odmah postati hit ako cijena bude odgovarajuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:35