KONCEPTNI AUTOMOBIL

Continental AmbienC3 ima potpuno drugačiji koncept interijera: Ovo je Volkswagen T2 za budućnost

Fokus je prije svega na održivosti korištenjem recikliranih i sintetičkih materijala koje je razvio Continental
Continental AmbienC3 koncept interijera
 Continental

Mnogo zanimljivih koncepata predstavljeno je na ovogodišnjem Salonu automobila u Münchenu. Između BMW-ovog i Vision koncepta i serijskog EV Mercedesa EQB-a, tu se pronašao i pokoji klasik. Najviše pažnje odnio je Volkswagenov legendarni kombi T2.

image
Continental AmbienC3 koncept interijera
Continental

Međutim, kad zavirite u njegovu kabinu, vidjet ćete da ništa u njoj nije klasično. Riječ je o konceptu unutrašnjosti Continentala nazvanom AmbienC3, odnosno studiji naprednih materijala za unutrašnjost vozila. Fokus je prije svega na održivosti korištenjem recikliranih i sintetičkih materijala koje je razvio Continental, i koji imaju prilično zanimljiva svojstva.

image
Continental AmbienC3 koncept interijera
Continental

Naime, neki od tih materijala sposobni su stvarati toplinu, dok su drugi otporni na abraziju, a sadrže i neka svojstva samoodrživosti. Sintetička koža koja se naziva "laif" iznimno je prozračna i omogućuje prolaz zraka i vodene pare, a također je mekana na dodir i samoregulirana s obzirom na temperaturu. Vozačevo sjedalo izrađeno je od drugog materijala koje se naziva 'staynu', a kako naziv sugerira, iznimno je otporan na prljavštinu i mrlje.

image
Continental AmbienC3 koncept interijera
Continental

Vozačevo sjedalo jedino je sjedalo koje ima tradicionalni položaj u automobilu. Koriste se svijetle boje zbog opuštajućeg ambijenta, no nismo primijetili ni jedan sigurnosni pojas – očito u budućnosti neće biti prometnih nesreća.

image
Continental AmbienC3 koncept interijera
Continental

'S AmbienC3 povezujemo globalno poznatu ikonu automobilskog svijeta s novim, intrigantnim površinama i tehnologijama usmjerenim na budućnost, čiji atributi pomažu u vožnji, radu i opuštanju što je moguće učinkovitije te ih razlikuju po boji, dizajnu i materijalu.

S AmbienC3 pokazujemo svoju stručnost u smislu održivosti, dizajna, funkcionalnosti, razvoja i usmjerenosti na korisnika. To nas vidi kako okupljamo ključne pokretače za budućnost mobilnog interijera', rekao je Ralf Imbery, globalni direktor inovacija, transformacij

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:56