stao mu na žulj

Elon Musk podcjenjivački prokomentirao novi rekord ubrzanja Nevere, Mate Rimac mu nije ostao dužan

U današnjoj objavi na Facebooku uz Teslaratijev članak i Muskov "lol" Mate Rimac je napisao ROFL

Rimac, Musk, Nevera, ilustracija

Rimac Nevera je nedavno postavila 23 rekorda performansi u jednom danu, a jedan od njih bilo je i rušenje dosadašnjeg vlastitog rekorda ubrzanja 0 do 60 mph koje sada iznosi 1,74 sekunde. Usto, potpuno električni domaći hiperautomobil odvezao je četvrt milje za 8,26 sekundi.

Stručne auto publikacije su i ranije uspoređivale performanse Nevere i super brze Tesle Model S Plaid s naglaskom na to da je Nevera skupi električni hiper automobil, a Tesla standardna limuzina. Pritom brojke ubrzanja Modela S Plaid nisu puno slabije od Neverinih.

Kako piše portal Teslarati, performanse Rimac Nevere nadmašuju sve što Tesla danas nudi u svojim proizvodnim automobilima no i naglašavaju da nevera stoji 2,2 milijuna dolara, a Model S Plaid bitno manje - 108.000 dolara u SAD.

image

Komentar Muska

Podsjetimo, Elon Musk je više puta najavljivao dolazak Teslinog super potentnog Roadstera na tržište, no još ga nema na vidiku. Tijekom nedavnog Cyber Roundupa 2023. dioničara, dioničar Tesle upitao je Elona Muska o potpuno električnom superautomobilu sljedeće generacije, a Musk je priznao da je kašnjenje Roadstera činjenica te da se i dalje radi na otvorenom sportskom automobilu.

"Očekujemo da ćemo ove godine dovršiti inženjering i dizajn Tesle Roadster nove generacije. Nadam se da će proizvodnju započeti sljedeće godine", rekao je Musk.

S obzirom na to da je u vrijeme održavanja Teslinog Cyber Roundupa 2023. Nevera srušila gomilu rekorda, Teslini entuzijasti su pitali Muska može li Tesla Roadster sljedeće generacije biti u stanju postići ubrzanje od 0 do 60 milja na sat za 1,74 sekunde uz video Nevere u akciji, komentar izvršnog direktora Tesle bio je omalovažavajući: "lol" (umirem od smijeha).

Razlog: Musk je za Tesla Roadster najavio mogućnost ugradnje raketne tehnologije "SpaceX paketa" koji bi Roadsteru omogućio ubrzanja 0 do 60 milja na sat za 1,1 sekundu, što je potvrdio na Twitteru, a što je još brže od trenutnog vremena Nevere.

Međutim u današnjoj objavi na Facebooku uz Teslaratijev članak s Muskovim "lol" Mate Rimac je napisao ROFL što je skraćenica od "rollin on floor, laughing" ili prevedeno - valjam se po podu od smijeha. Time je sve rekao što misli o Muskovom ismijavanju rekorda Nevere i njegovim planovima s ubrzanjem Tesla Roadstera od 1,1 sekundu...

image

Rimac Nevera, 23 rekorda

RImac Automobili
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:09