‘RAKETNI POGON‘

Najbolje ubrzanje na svijetu: Brojka za koliko Tesla Roadster stiže od 0 do 100 km/h je čudesna!

Izgleda da će druga generacija Roadstera, osim raketne tehnologije, imati i raketno ubrzanje
Tesla Roadster
 Tesla

Roadster će biti novi dodatak Teslinoj postavi nakon što uđe u proizvodnju, uskrsnuvši pločicu s imenom koju je nosila već prva generacija davne 2008. godine. Izgleda da se druga generacija ne nalazi na vrhu popisa Muskovih prioriteta, s obzirom na to da je zakazana za ovu godinu, ali još ništa nismo čuli od 2017. godine. To je očekivano s obzirom na to da je riječ o specijalnom modelu kalifornijske kompanije s visokom cijenom, koji se ne prodaje koliko i njegovi mainstream kolege, poput Modela 3.

image
Tesla Roadster
Tesla

Naime, 'ubojica' super i hiper automobila otkriven je još 2017. godine zajedno sa SpaceX-ovim paketom za poboljšanu upravljivost. Međutim, raketna tehnologija ima još jednu prednost – sulude performanse. Očekivali smo ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 1,9 sekundi, međutim, nitko iz Tesle nije pružio cifru nakon vijesti o SpaceX paketu. Izgleda da će druga generacija Roadstera, osim raketne tehnologije, imati i raketno ubrzanje.

image
Tesla Roadster
Tesla

Točno vrijeme ubrzanja otkriveno je bez puno pompe, pa tko primijeti. Naime, jedan pojedinac, koji je prije nekoliko dana posjetio automobilski muzej 'Petersen' u Kaliforniji snimio je nekoliko fotografija Roadsterovog prototipa, pri čemu se u kadru našao prateći opis: '(...) vrijeme od 0-100 km/h za 1,1 sekundu'.

Kako bismo dobili 'širu sliku', navest ćemo da će nadolazeći Rimac C_Two stotku okretati za 1,85 sekundi, dok će Lotus Evija činiti isto za manje od 3 sekunde. Drugu generaciju Roadstera ne isplati se ni uspoređivati s hiper automobilima s unutarnjim izgaranjem. Izgleda da očekujemo cestovni automobil s najbržim ubrzanjem na svijetu.

image
Tesla Roadster
Tesla

Doznajemo kako će osnovni model počinjati od 200.000 američkih dolara, dok će Founder's Series izvedba biti skuplja za 50.000 dolara. Ipak, vjerojatno će se svih 1.000 primjeraka prodati sa SpaceX paketom, za kojeg cijena još nije poznata, no ovo nam govori da vrijedi svaku kunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 02:12