JOŠ JEDAN...

Video/Spavao u Tesli na Autopilotu pri 130 km/h: Policajac ga budio sirenom tri kilometra!

Ponavljač: Tesla s konkretnim registarskim pločicama već je dva puta zaustavljen iz istog razloga
Spavao za volanom
 YouTube Screenshot

Zloupotreba Teslinog autonomnog sustava Autopilot postala je učestala tema medija. Nedavno smo pisali o genijalcu koji je svoju Teslu 'vozio' sa stražnjeg sjedala, a ovo je još jedan slučaj gdje je policija morala intervenirati.

Naime, zamjenik okruga Kenosha (SAD) David Gomez u nedjelju je primio poziv o Modelu 3 koji vozi autoputom s vozačem koji spava. Nakon što je pronašao Teslu koja se kreće 130 km/h, nastavio ju je slijediti.

Više od tri kilometra bilo je potrebno da Gomez probudi vozača, a navodi i kako je 'cijelo vrijeme mijenjao ton sirene'. Tek nakon što je drugi put došao do Tesle, vozač se probudio i pristao uz rub ceste.

image
David Gomez, zamjenik okruga Kenosha
YouTube Screenshot

38-godišnji vozač je službeniku rekao kako je išao na posao u FedEx, dodavši kako 'nije spavao, te da Autopilot zahtijeva od vozača da povremeno stavi ruke na upravljač'. Zamjenik Gomez navodi kako ovo nije prvi put da se ovako nešto dogodilo. Tesla s ovom registarskom oznakom već je dva puta zaustavljena iz istog razloga.

Međutim, iako vozač nije vozio prebrzo, dobio je kaznu od 187 dolara zbog nepažnje prilikom vožnje. Uz to, Model 3 je odvučen jer Gomez nije smatrao kako je 38-godišnjak sposoban za daljnju vožnju. Možda ste mu trebali dati još jednu šansu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2022 07:45