BEZ DLAKE NA JEZIKU

Jean-Philippe Imparato: ‘Ja prodajem Alfa Romeo, a ne automobil omotan oko iPada‘

Imparato je stigao iz Peugeota nakon što je stvoren Stellantis, a pred njim je veliki zadatak
2021 Alfa Romeo Giulia
 Alfa Romeo

Novi direktor Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato, nedavno je izjavio kako smatra da Alfini automobili trebaju uvijek biti usmjereni na vozača, što znači da bi trebali imati najmanje moguće zaslone.

image
2021 Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo

'Alfa Romeo ima poseban položaj u automobilskom svijetu. Vozač u središtu, i najmanji mogući broj ekrana. Ne prodajem iPad s automobilom oko njega, prodajem Alfu Romeo', rekao je Imparato za francuski Caradisiac. Čak i u doba prelaska na električne automobile, direktor Alfa Romea planira i dalje isporučivati privlačnu vožnju i centriranje automobila oko vozača, koje smatra ključnim za uspjeh marke.

image
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo

Imparato je već donio neke velike odluke za Alfu. Neke od njih uključuju odustajanje od Giorgio platforme sa stražnjim pogonom u korist Stellantisove STLA-velike arhitekture. Riječ je o platformi koja je osmišljena zbog nadolazećih Maseratijevih limuzina i terenaca, stoga očekujemo mnogo 'šarma'.

image
Jean-Philippe Imparato, izvršni direktor Alfe Romeo
Profimedia

Koliko je novi izvršni direktor predan dobrim performansama dokazuje činjenica da je odgodio premijeru Tonalea. Iako je crossover trebao biti predstavljen sada, sve je pomaknuto za tri mjeseca kako bi se poboljšale performanse plug-in hibridnog pogonskog sklopa.

image
2021 Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo

Imparato je stigao iz Peugeota nakon što je stvoren Stellantis, a pred njim je veliki zadatak. Za sada, čini se da govori sve prave stvari koje bi mogle zadovoljiti entuzijaste talijanske marke. Njegov potez protiv velikih ekrana suprotstavljen je široj industriji, no njegova predanost izgradnji 'vozačkih' automobila trebala bi zaslužiti mnogo poštovanja od kupaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 16:02