IDU NA SUD

Kompanija u kojoj su uvjeti za rad postali nemogući suočena s tužbom: ‘Tjeraju nas da mokrimo u boce‘

Tužba također navodi da su kante za smeće u Amazonovim centrima za isporuku ‘često prepune‘ bocam urina

Amazon dostava

 Profimedia

Gigant e-trgovine Amazon suočava se s novom tužbom podignutom u ponedjeljak u Denveru, u Coloradu. U tužbi se navodi da je stvorio "nehumane" radne uvjete za osoblje koje je od njih zahtijevalo da sa sobom nose boce i vrećice kako bi se pridržavali rasporeda koje je odredio Amazon. Nije prvi put da zaposlenici Amazona iznose slične tvrdnje.

Troje tužitelja, Leah Cross, Ryan Schilling i Marco Granger-Rivera u središtu su ove nove grupne tužbe koja im omogućuje zastupanje veće skupine vozača. Tvrde da Amazonove "oštre radne kvote" i "razrađeno praćenje" čine pronalaženje pravog toaleta gotovo nemogućim.

image

Amazon dostava

Profimedia

Bez obzira na to, tužba također navodi da su kante za otpad u Amazonovim centrima za isporuku "često prepune" boca urina. Odvjetnici kažu da takvi uvjeti krše zakone o plaćama u Coloradu jer raspored zahtijeva od radnika da preskaču stanke za koje kasnije ne dobivaju naknade.

Osim toga, uvjeti također mogu kršiti zakone o diskriminaciji budući da imaju "različit utjecaj" na žene. Prema Crossovim riječima, nadređeni ju je prekorio što je napustila svoj put isporuke kako bi pronašla kupaonicu jer nije mogla urinirati u bočicu zbog svoje "tipične ženske anatomije.

image

Prosvjed Amazonovih vozača u Rimu, Italija

Profimedia

Forbes kaže da bi dvije skupine mogle imati priliku pridružiti se tužbi. Prva uključuje svakoga tko je radio kao vozač Amazonove dostave u proteklih šest godina, a druga uključuje svakog vozača Amazonove dostave s "tipičnom ženskom anatomijom". Međutim, prije nego što se itko može pridružiti grupnoj tužbi, državni sud u Denveru mora odobriti tužbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:51