VIŠE IH NE RADE

Lamborghini nakon požara na brodu Felicity Ace: ‘Morat ćemo obnovit proizvodnju Aventadora‘

Naime, automobil je potpuno rasprodan i trebao se postupno povući iz proizvodnje, kako bi ga zamijenio novi model...

Lamborghini Aventador

 Lamborghini

Volkswagen Grupa je potresena nakon požara koji se dogodio na Felicity Aceu, koji je prevozio do 4000 vozila u Ameriku. Još je puno nepoznanica, ali za Lamborghini bi to mogao predstavljati poseban problem.

Čelnik američkog proizvođača automobila, Andrea Baldi, rekao je da još uvijek ne zna razmjere štete koja se dogodila na brodu i da neće znati dok se teretnjak ne vrati natrag u luku. Jedna od njegovih najvećih briga su Aventadori na brodu.

Naime, automobil je potpuno rasprodan i trebao se postupno povući iz proizvodnje, kako bi ga zamijenio novi model. Ako su Aventadori na vozilu oštećeni ili, što je još gore, uništeni, tvrtka bi se morala vratiti svojim dobavljačima da vidi mogu li se izgubljena vozila obnoviti.

image

Lamborghini Urus

Lamborghini

"U ovom trenutku ne znamo i morat ćemo se pozabaviti problemom. Auti su rasprodani, tako da uvijek postoji mogućnost otkazivanja koje bi omogućilo zamjenu za Aventador, ali radije se nadam da je bar nekoliko Aventadora na brodu sigurno”, rekao je Baldi.

Porsche je učinio nešto slično 2019. za 911 GT2 RS nakon što je teretni brod Grande America potonuo kod obale Francuske. Proizvođač automobila odlučio je izraditi četiri dodatna primjerka automobila za kupce u Brazilu čiji su automobili izgubljeni na moru. Možda će Lamborghiniju biti teže to učiniti s Aventadorom, budući da je to samostalno vozilo, za razliku od 911 GT2 RS, koji je dijelio brojne dijelove s relativno velikim Porscheom 911.

image

Lamborghini Urus

Lamborghini

Bez obzira jesu li Aventadori ili bilo koja druga Lamborghinijeva vozila na brodu (od kojih su većina Urusi) potpuno uništena, doći će do kašnjenja koja bi mogla trajati šest mjeseci ili više. “Još ne znamo konačan ishod. Za sada također čekamo službene informacije”, objasnio je Baldi. “Obavijestili smo naše trgovce, a oni su obavijestili naše kupce, jer što god se dogodi, u svakom slučaju, doći će do kašnjenja”.

Za sada, Baldi samo želi solidan obračun štete. Procjene gubitka iznose čak 335 milijuna dolara, ali to bi moglo porasti kada se sadržaj Felicity Acea bude mogao pregledati nakon što se otegne u luku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:31