JOŠ JEDAN!

Manthey Performance 911 GT2 RS srušio rekord na Nürburgringu: 5 sekundi brži od AMG-a GT BS!

Tek nakon što je misteriozni Cayenne srušio rekord u SUV segmentu na Nürburgringu, Porsche je uzeo još jedan rekord
Manthey Performance Porsche 911 GT2 RS
 Porsche

Prošli tjedan pisali smo o misterioznom Cayenneu koji je srušio rekord u SUV segmentu na Nürburgringu, a izgleda je još jedan Porsche jučer oborio drugi rekord na 'Zelenom paklu'. Naime, Manthey Performance izvedba 911 GT2 RS-a odvozila je krug za samo 6 minuta i 38.8 sekunde.

image
Manthey Performance Porsche 911 GT2 RS
Porsche

Manthey Performance paket zapravo je dostupan europskim kupcima putem Porscheove dodatne opreme 'Tequipment'. Porsche je odvozio krug za čak 5 sekundi manje od prethodnog rekordera – Mercedesa AMG GT-a Black Seriesa, koji je prošlog studenog ostvario vrijeme od 6:43.616 na 20.6-kilometarskom krugu. Točnije, Mantheyjev GT2 je taj isti krug odradio za 6:38,835, a vjerujemo da Mercedes već u planu ima vratiti rekord.

image
Manthey Performance Porsche 911 GT2 RS
Porsche

Manthey Performance GT2 RS-a pokreće dvostruko turbopunjeni 3,8-litreni bokserski motor koji proizvodi 700 KS i 750 Nm momenta. Oni se prenose na stražnje kotače putem sedam-brzinskog automatika s dvostrukom spojkom. Osim Manthey Performance paketa, rekorderski GT2 RS je opremljen i Weissach paketom, koji uključuje krovnu ploču i dijelove ovjesa od karbonskih vlakana te magnezijskih naplataka, što uvelike olakšava stroj.

image
Manthey Performance Porsche 911 GT2 RS
Porsche

Osim na brojke ispod poklopca motora, Mantheyjev paket utječe na aerodinamiku automobila – preklopnici stražnjeg spojlera, zračni kanali prednjih kotača, veći stražnji spojler, difuzor te aero diskovi na stražnjim kotačima, sve to rezultira većom potisnom silom i automobilom koji od GT3 RS-a kruži Nürburgringom za 4,8 sekundi brže.

image
Manthey Performance Porsche 911 GT2 RS
Porsche

Manthey Performance tretman za sada je dostupan samo za vozače na ovom kontinentu, i potpomognut je punim Porscheovim jamstvom. Međutim, proizvođač automobila spomenuo je kako razmišlja i o drugim tržištima, tako da bi paket uskoro mogao doći i u SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:23