VIŠE IM NE TREBAJU

Mercedes stavlja svoje prodajne i servisne salone u Europi vrijedne 7,4 milijarde kuna na prodaju

Osim što će Mercedes brzo zaraditi ‘neku kintu‘, prodaja lokacija će smanjiti fiksne troškove
Mercedes salon, ilustracija
 Profimedia

Prema izvještaju njemačkog Handelsblatta, Mercedes-Benz je odlučio prodati 25 prodajnih i servisnih mjesta u Europi, posebno u Belgiji, Velikoj Britaniji i Španjolskoj. Prodajom ovih lokacija kompanija bi mogla 'skupiti' čak 7.4 milijarde kuna.

image
Mercedes salon, ilustracija
Profimedia

Prodajna i servisna mjesta Mercedes namjerava prodati privatnim prodavateljima ili investitroma, a procjene su da bi se svako od njih moglo prodati za 30 do 40 milijuna eura. Uz to, ugovor se neće moći sklopiti bez jamstva koja će osigurati posao ljudima koji rade na tim mjestima, točnije oko 2800 ljudi.

'U potencijalnim razgovorima sa zainteresiranim kupcima, velik je prioritet njihov dugoročni gospodarski uspjeh i nastavak poslovanja Mercedes-Benza', izjavio je za Automotive News Europe glasnogovornik kompanije.

image
Mercedes salon, ilustracija
Profimedia

Osim što će Mercedes brzo zaraditi 'neku kintu', prodaja lokacija će smanjiti fiksne troškove tako što proizvođač više neće morati brinuti o održavanju salona i plaćati radnike. Plan je novac investirati u razvoj električnih vozila, koja su još uvijek u ranoj fazi. Nedavno je predstavljena EQS limuzina koja će u prodaju stići kasnije ove godine, a na putu je još puno toga.

Kasnije ove godine, Mercedes planira predstaviti najnoviju generaciju SL-a. Koristit će se nova šasija izrađena od mješavine aluminija, čelika, magnezija koja će imati značajno poboljšanu krutost. Automobil će također imati niže težište od izlaznog modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:13