PREMIJERA

MG je predstavio električni model 4 XPower, pristupačni kompakt s 435 KS koji hvata stotku ispod 4 sekunde

Dugo očekivana varijanta MG4 EV-a s dodatkom XPower, usmjerena na performanse, službeno stiže prvo u Veliku Britaniju

MG4 EV XPower

 MG

Dugo očekivana varijanta MG4 EV-a s nadimkom XPower, usmjerena na performanse, službeno je potvrđena za tržište Ujedinjenog Kraljevstva i dolazi s električnim pogonskim sklopom s dva motora i iznenađujućom cijenom. Kompakt s nultom emisijom bit će predstavljen na Festivalu brzine u Goodwoodu 13. srpnja, uz koncept trkaćeg stila i Cyberster Roadster.

image

MG4 EV XPower

MG

MG4 XPower verzija je kineskog MG Mulan Triumph Edition za Ujedinjeno Kraljevstvo koja je predstavljena u kolovozu 2022. Vanjske promjene u usporedbi sa standardnim MG4 ograničene su na 18-inčne aluminijske naplatke obuvene u gume Bridgestone Turanza, narančasto obojene kočione čeljusti i ekskluzivnu Racing Green vanjsku nijansu.

image

MG4 EV XPower

MG

Međutim, model dobiva značajne mehaničke nadogradnje ispod kože, s performansama koje konkuriraju nekim bijesnim kompaktima. Pogonski sklop kombinira dva elektromotora - 150 kW sprijeda i 170 kW straga - za kombiniranu snagu do 435 KS (320 kW) i 600 Nm okretnog momenta.

image

MG4 EV XPower

MG

Snaga se prenosi na sva četiri kotača uz pomoć Dynamic Cornering Control System koji kombinira elektroničku blokadu diferencijala s vektoriranjem okretnog momenta. To je dovoljno da potjera "najsnažniji serijski MG ikad" od 0-100 km/h za 3,8 sekundi.

Nadalje, MG4 XPower dolazi sa sportskijom postavom šasije uključujući 25% tvrđi ovjes (rekalibrirane opruge i amortizeri plus čvršće stabilizatore), oštrije upravljanje, set disk kočnica od 345 mm i jaču postavku za regenerativno kočenje. Kao rezultat toga, test kočenja pri brzini od 100-0 km/h završen je za 33,9 m.

image

MG4 EV XPower

MG

MG4 XPower već je dostupan za naručivanje u Ujedinjenom Kraljevstvu, po cijeni od 36.495 funti (42.727 eura). Zanimljivo, to ga čini nešto jeftinijim od početne razine Volkswagena ID.3 Pro unatoč tome što ima dvostruko veću snagu. Također je znatno jeftiniji od VW Golfa R s unutarnjim izgaranjem koji počinje od 50.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 06:20