TRAŽI SE RJEŠENJE

Ministar odbio prijedlog ograničenja brzine na Autobahnu: ‘Nemamo dovoljno prometnih znakova‘

Njemačka smanjuje ovisnost o ruskoj nafti, a smanjenje brzine na autocestama moglo bi imati brz učinak

Njemački ministar prometa Volker Wissing

 John MACDOUGALL/AFP/Profimedia

Ruska invazija na Ukrajinu ponovo je aktualizirala vječnu temu u Njemačkoj - ograničenje brzine na autocesti. Nedavno su svoje mišljenje dali građani, političari te ekološka udruga Greenpeace koja zahtijeva ograničenje brzine na Autobahnu od 100 km/h!

Ovog vikenda čelnica Zelene stranke Ricarda Lang pozvala je njemačkog ministra prometa na privremeno ograničenje brzine uz obrazloženje da je to mjera koja će imati brz učinak: 'Trebamo privremeno ograničenje brzine na autocestama odmah – primjerice na devet mjeseci. A u tom periodu trebali bi postati neovisni o ruskoj nafti'.

Odgovor ministra prometa Volkera Wissinga nije dugo čekala.

image
Olaf Doering/Alamy/Alamy/Profimedia

U razgovoru s novinarom Hamburger Morgenposta, Wissing je istaknuo da ograničenje brzine u Njemačkoj nema smisla jer je trenutno neizvedivo:

'Ograničenje brzine na cijeloj mreži Autobahna izazvalo bi velike logističke probleme. Prema tom prijedlogu, radilo bi se o privremenom ograničenju za koje smatram da nema smisla. Samo postavljanje znakova trenutno je neizvedivo jer na zalihama niti nemamo dovoljno znakova. A nakon što bi ih postavili, nakon tri ili šest mjeseci trebali bi ih maknuti.

Da budem jasan, u ovom trenutku ne planiramo ograničiti brzinu na autocestama' - odgovorio je Wissing.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:22