AKTUALNO

Na MotoE Svjetskom prvenstvu kao službeni automobil MotoGP-a predstavljen BMW i4 Safety Car!

Safety Car se temelji na BMW-u i4 M50, čija će proizvodnja početi kasnije ove godine kao prvi potpuno električni automobil M odjela
BMW i4 M50 Safety Car
 BMW M

Motosport je poznat po sigurnosnim automobilima, a sigurnosni automobili moraju biti snažni i brzi. Zašto? Jer se moraju gurati između ‘čopora‘ drugih snažnih automobila. Do danas su ih konvencionalno pokretali benzinski motori, no izgleda da je elektrifikacija pogodila svaku poru automobilske industrije.

image
BMW i4 M50 Safety Car
BMW M

Riječ je o prvom potpuno električnom sigurnosnom automobilu BMW-ovog M odjela. Nakon što je debitirao na Red Bull Ringu 15. kolovoza u Austriji, sada je BMW i4 M50 Safety Car predstavljen kao novi sigurnosni automobil za FIM Enel MotoE Svjetsko prvenstvo, kao ‘službeni automobil MotoGP-a‘. Zamijenit će BMW i8 Safety Car, koji je do sada kao vodeći obavljao svoje dužnosti na stazi.

image
BMW i4 M50 Safety Car
BMW M

Kao što ime sugerira, novi sigurnosni automobil temelji se na BMW-u i4 M50, čija će proizvodnja početi kasnije ove godine kao prvi potpuno električni automobil M divizije. S električnim motorima na prednjoj i stražnjoj osovini proizvodi ukupno 544 KS (400 kW), a BMW obećava da će biti dostojan M značke.

image
BMW i4 M50 Safety Car
BMW M

‘S BMW-om i4 M50 ulazimo u novu eru i predstavljamo svoj prvi M s potpuno električnim pogonom. S prvim M BEV-om postavljamo smjer za budućnost u kojem je kombinacija vozila visokih performansi i elektrifikacije uzbudljiva tema. Pokazujemo da sve što cijenite kod M-a, tipično emocionalno iskustvo vožnje sa sportskim sposobnostima, snaga i dinamika, može biti potpuno električna‘, izjavio je Markus Flasch, generalni direktor BMW M GmbH-a.

image
BMW i4 M50 Safety Car
BMW M

‘Iako će proizvodna verzija Gran Coupe s četvero vrata biti lansirana na jesen, naši će obožavatelji njegovu svjetsku premijeru moći doživjeti na trkaćoj stazi ovog ljeta. Za MotoE ne postoji prikladniji sigurnosni automobil od BMW-a i4 M50. Veselimo se premijeri u Spielbergu‘, dodao je Flasch.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:12