TOP KLASICI

Nešto za svakoga: Ovi privlačni klasici trenutno se prodaju na oglasnicima!

Često otvorimo oglasnik u potrazi za rabljenim automobilom, pa završimo listajući klasike koji privuku našu pozornost...
Klasici koji se prodaju na oglasnicima

Teško se odupiremo listanju oglasnika klasičnih automobila, sanjajući što bismo htjeli kupiti. Sigurni smo da neki od vas poznaju taj osjećaj. Naravno, nekad tražimo određenu marku ili model, ali tu su uvijek neki automobili koje nismo ni tražili, a privuku našu pozornost. Ovo je su neki od takvih automobila, i svi su trenutno na oglasniku.

1972. De Tomaso Pantera

image
1972. De Tomaso Pantera
Collecting Cars

Počinjemo ozbiljnim automobilom iz 1972. godine, s 5,8-litrenim V8 motorom koji je u Velikoj Britaniji od uvoza iz SAD-a 2018. godine. Ova De Tomaso Pantera na satu ima nešto više od 88000 kilometara na satu, i još uvijek vozi na originalnim magnezijskim naplatcima Campagnolo. Međutim, prodavač priznaje da nekoliko godina nije ‘vidio ceste‘, pa predlaže mehanički pregled prije ponovne uporabe.

Ipak, riječ je o prekrasnom automobilu s upravljačem na lijevoj strani, za kojeg se smatra da je jedini neoriginalni dio na automobili. Automobil se prodaje putem aukcijske platforme Collecting Cars, a trenutno je najveća ponuda 20.350 britanskih funti (180.000 kuna).

1980. Toyota HJ45 Land Cruiser

image
1980. Toyota HJ45 Land Cruiser
The Market

Ovaj SUV japanske proizvodnje napustio je tvornicu u Dune Beige boji, iako sada nosi tamniju nijansu s bijelim krovom. Međutim, automobil i dalje koristi svoj originalni 3,6-litreni dizelski agregat sa šest cilindara. Kroz godine, dobio je nekoliko suptilnih nadogradnji, poput radija s Bluetooth funkcijom i USB konektorima. Nadmetanje završava sutra, a prodavač The Market procjenjuje da će se automobil prodati za 35-45.000 funti (310-400.000 kuna).

1987. Ford Sierra RS Cosworth

image
1987. Ford Sierra RS Cosworth
Collecting Cars

Ovaj Ford Sierra RS Cosworth iz 1987. godine prošao je samo oko 37.000 kilometara, a sa svojim sadašnjim vlasnikom je već tri i pol godine. Završen je u Moonstone Blue nijansi koja se odlično uklapa s unutrašnjosti sive boje.

Karirana Recaro sjedala izgledaju kao prilično nostalgično mjesto, a prodavač navodi da je sve u ‘izvrsnom stanju‘. Collecting Cars također smatra da je boja originalna, te navodi da automobil još uvijek ima originalni radio, električne prozore i krovni prozor. Aukcijska platforma opisuje ovaj Cosworth kao ‘fantastičan primjer poznatog modernog klasičnog hot hatcha‘.

1978. MGB Roadster

image
1978. MGB Roadster
Bonhams

Ovaj primjerak u Damask Red nijansi prošao je proces kompletne restauracije 2014. godine. 1978. godine, kada je napustio tvornicu, imao je gumene odbojnike, a oni su na spomenutoj restauraciji prije sedam godina zamijenjeni kromiranim. Procjenjuje se da će ovaj MGB Roadster postići 8500 do 12.000 funti (75.000 do 106.000 kuna).

2001. Subaru Impreza P1 Limited Edition

image
2001. Subaru Impreza P1 Limited Edition
Collecting Cars

Mnogi imaju slabu točku na Impreze, i to ne samo zbog melodija koje su sposobni proizvesti, već i zbog nevjerojatnih performansa i briljantnog držanja ceste. Ovaj primjerak završen je u Sonic Blue nijansi te je inspiriran WRC-om. Proizveo ga je Prodrive za prvu generaciju Impreza u Velikoj Britaniji.

Na satu ima oko 114.000 kilometara, a popis navodi zamjenski Alpine radio i dodatna sjedala Prodrive Recaro. Uz to, nedavno je servisiran. Aukcija završava danas navečer.

1974. Volkswagen Beetle Jeans Frostrite Special Edition

image
1974. VW Beetle Jeans ‘Frostrite‘ Special Edition
The Market

Ovo posebno izdanje ‘Jeans‘, temeljeno na Bubi 1200, uključuje crne bočne pruge, crne odbojnike i crne okvire prednjih svjetala. Naravno, ne smijemo zaboraviti unutrašnjost presvučenu traperom. Međutim, ovaj primjerak još na sebi ima značku ‘Frostrite‘, što znači da je riječ o specijalitetu prodavača iz Cambridgea Jacka Frosta. On je uzeo ograničeni broj modela i dodao crni krov, kromirane stražnje rešetke, štitnik od sunca, Blaupunkt Wolfsburg stereo uređaj i ugradio mjerač goriva unutar instrument table.

Prema The Market, riječ je o jedinom preostalom primjerku, a trenutni vlasnik kupio ga je davne 1996. godine od prvog vlasnika. Na platformi je naveden s opcijom ‘kupi odmah‘ i cijenom od 10.000 funti (89.000 kuna).

Mercedes-Benz 300SLR Junior

image
Mercedes-Benz 300SLR Junior
Collecting Cars

Možda je pomalo blesavo, ali nismo mogli odoljeti. Naravno, riječ je o dječjem automobilu, ali o posebnoj posveti Mercedesa 300SLR-a s brojem 722 u kojem su Stirling Moss i Denis Jenkinson postigli svoju famoznu pobjedu na Mille Migliji davne 1955. godine.

Ovaj primjerak s pogonom na stražnje kotače i moćnim motorom od 48 kubika sposoban je razviti maksimalnu brzinu od 24 kilometara na sat. Čak ima i pločicu s potpisom pokojnog gospodina Stirlinga Mossa, a prodaje se s odgovarajućom kacigom. Namijenjen je djeci od pet do devet godina, i čini se kao nešto što ne bismo znali dovoljno cijeniti u tom razdoblju naših života.

1989. Porsche 911 3.2 Speedster

image
1989. Porsche 911 3.2 Speedster
Collecting Cars

Ovaj primjerak kultnog 911 namijenjen je odraslim ljubiteljima klasičnih automobila, ali i onima sa znatno ‘dubljim‘ novčanicima. Riječ je o RHD modelu za britansko tržište koji je do sada imao tri vlasnika, od kojih je jedan bio i Sir Anthony Bamford. Trenutni vlasnik posjeduje ga od 1993. godine.

Collecting Cars navodi da je riječ o jednom od ukupno 139 izrađenih primjeraka s upravljačem na desnoj strani. Još uvijek koristi originalne Fuchsove naplatke zamotane u Bridgestone gume, a vjeruje se i da je Plum Red unutrašnjost originalna.

Dolazi uz Porscheov certifikat o autentičnosti koji navodi nešto manje od 70.000 kilometara na satu. Mislimo da izgleda posebno, a Collecting Cars navodi kako aukcija završava sutra u 19:20.

1998. BMW 840 Ci Sport

image
1998. BMW 840 Ci Sport
Bonhams

BMW-ova Serija 8 iz devedesetih ima mnogo fanova, a ovaj primjerak prešao je 243.000 kilometara. Unatoč velikoj kilometraži, prodavač ističe kako su se sadašnji (i bivši) vlasnici dobro brinuli o njemu. To dokazuje brojna papirologija u mapi s poviješću.

Bilo kako bilo, što je dvjestotinjak tisuća kilometara za njegov V8? Vlasnik navodi kako ‘dobro vuče‘ i kako bi ‘bila šteta da njegova budućnost ne uključuje još više putovanja‘. Coupe bezvremenskog dizajna objavljen je s opcijom ‘kupi odmah‘ po cijeni od 9995 funti (88.000 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:28