GLASINE

Novi BMW M2 mogao bi biti jednako moćan kao aktualni M4: U planu i CS ili CSL značka

Još snažnija izvedba automobila je već u razvoju i potencijalno bi riječ mogla biti o CS ili CSL oznaci

BMW M2 prototip

 Autocar

Premijera novog BMW-a M2 potvrđena je za 11. listopada ove godine, a u prodajne salone automobil će stići tijekom prvog kvartala sljedeće godine. Još snažnija izvedba automobila je već u razvoju i potencijalno bi riječ mogla biti o CS ili CSL oznaci. Još ne postoji mnogo detalja o novom M2, ali novo izvješće baca više svjetla na ono što se može očekivati.

image

BMW M2 prototip

Autocar

Autocar je uočio rani prototip M2 s agresivnijom prednjom maskom i dodatnim stražnjim spojlerom. Britanska publikacija uspjela je dobiti neke preliminarne informacije i čini se da će M2 CS ili CSL dobiti snažniju verziju 3,0-litrenog twin-turbo S58 motora. Autocar tvrdi da bi snaga mogla iznositi do 480 KS (353 kW), što je jednako osnovnoj verziji trenutnog M4.

image

BMW M2 prototip

Autocar

Ako se ova brojka obistini, to bi značilo da će M2 CS/CSL biti 30 KS (22 kW) snažniji od osnovnog M2, koji će imati 450 KS (331 kW). Snaga će se usmjeravati na stražnje kotače putem modificirane verzije BMW-ovog osamstupanjskog automatika. Postoje i glasine o G87 M2 verziji s pogonom na sve kotače, ali to još nije potvrđeno.

image

BMW M2 prototip

Autocar

Trenutačno se ne zna više od ovoga, ali Autocar također izvještava da bi M2 CS/CSL mogao biti lakši od standardnog M2. Također možemo vidjeti neka podešavanja u postavkama ovjesa i moguće agresivniji aerodinamički paket, ali ova pretpostavka se temelji isključivo na načinu na koji je F87 M2 CS bio lakši i aerodinamički podešen u usporedbi s M2 Competition na kojem se temeljio.

image

BMW M2 prototip

Autocar

Još nema točnog vremenskog okvira za novi M2 CS/CSL, ali ne očekujemo da ćemo ga vidjeti ove godine, a možda čak ni sljedeće. BMW je u ovom trenutku usredotočen na predstavljanje standardne verzije hot-hatch modela, stoga bismo više o CS/CSL-u mogli čuti u nadolazećim mjesecima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:35