PREOKRET NA SUDU

Odbačena prijava protiv vozača koji je Bugattijem jurio 417 km/h: ‘Nije se utrkivao!‘

Sud tvrdi da su prometni uvjeti su bili vrlo dobri s obzirom na odabranu rutu, rano vrijeme i vidljivost...

Bugatti Chiron / screenshot

 Youtube Screenshot

Početkom godine njemačku javnost uznemirio je video češkog tajkuna koji je na Autobahnu vozio svoj Bugatti Chiron brzinom od 417 kilometara na sat.

Ispod videa snimljenog na ravnoj dionici od 10 kilometara s tri trake, vozač Radim Passer tada je napisao: “Sigurnost je bila prioritet, tako da su okolnosti morale biti sigurne”.

Prošloga petka, sud u njemačkom Stendalu prihvatio je taj argument.

image

Radim Passer za upravljačem

Youtube Screenshot

Iako je prijavljen za opasnu radnju na cestama i utrkivanje, sudac je odbacio tužbu jer 'vjeruje da Passer nije nikoga ugrozio jer je odabrao najbolje vrijeme i uvjete za vožnju'.

Kako navode mediji, prema njemačkom Kaznenom zakonu, vožnja je kažnjiva ako se vozač 'kreće neprimjerenom brzinom, nepažljivo i suprotno normalnom ponašanju u prometu', a nakon provedene istrage, Državno odvjetništvo zaključilo je da niti jedan od ova tri uvjeta nije ispunjen.

U obrazloženju odluke sud navodi da su 'prometni uvjeti su bili vrlo dobri s obzirom na odabranu rutu, rano vrijeme i vidljivost. Osim toga, Bugatti Chiron je dizajniran za vožnju tako velikim brzinama, a na snimci nije bilo drugih vozila' - zaključio je sudac.

Podsjetimo, Radim Passer, koji je prema Forbesu 33. najbogatija osoba u Češkoj s bogatstvom od 6,6 milijardi čeških kruna (308 milijuna dolara) nakon objavljenog videa napisao je - 'Zahvaljujemo Bogu na sigurnosti i dobrim okolnostima, jer smo uspjeli postići brzinu od 417 km/h!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:13