AKTUALNO

Opel će zadržati Corsu na životu još jednu generaciju, koja će stići kasnije tijekom desetljeća

Vijest je potvrdio šef dizajna, Mark Adams, koji je razgovarao s medijima tijekom nedavnog predstavljanja redizajnirane Opel Corse

Opel Corsa F Facelift

 Opel

Opel ostaje predan segmentu superminija budući da će dugogodišnja pločica s imenom Corse ostati još barem jednu generaciju, za razliku od rivala poput Ford Fieste koja je ukinuta.

image

Opel Corsa F Facelift

Opel

Vijest je potvrdio šef dizajna, Mark Adams, koji je razgovarao s medijima tijekom nedavnog predstavljanja redizajnirane Opel Corse. Kako izvješćuje Autocar, model sljedeće generacije stići će kasnije tijekom desetljeća kao čisto električni mali hatchback.

image

Opel Corsa F Facelift

Opel

Proizvođač automobila je u mogućnosti ostati u supermini segmentu zahvaljujući ekonomiji razmjera postignutoj u Stellantisu. Osim Corse i Peugeota 208, zajednički će se temelji također koristiti u nadolazećim Citroenu C3, Lanciji Ypsilon i još neimenovanom Fiat hatchbacku plus nizu B-SUV-ova slične veličine.

image

Opel Corsa F Facelift

Opel

Adams je objasnio da Stellantis robnim markama osigurava "kutiju s alatima", omogućujući svakome da "doda svoje dijelove". Dodao je da, iako će Corsa ostati blisko povezana sa svojom supermini braćom i sestrama, kupci to neće moći reći jer je svaki model drugačiji u područjima koja su im važna.

image

Opel Corsa F Facelift

Opel

Sljedeća generacija Stellantis superminija vozit će se na Small STLA platformi koja će biti evolucija naširoko korištenog CMP/eCMP. Opel se obvezao da će do 2028. prijeći na struju, što znači da će se Corsa sljedeće generacije nuditi isključivo s pogonskim sklopom s nultom emisijom.

image

Opel Corsa F Facelift

Opel

Sudeći prema činjenici da je trenutna generacija Corse predstavljena 2019. i dobila facelift 2023., novi EV model mogao bi stići bliže 2027. Dok će se konkurentski trio VW Polo, Seat Ibiza i Škoda Fabia vjerojatno pridružiti Ford Fiesti i Kiji Rio koji su osuđeni na smrt zbog propisa o emisiji Euro 7, Opel Corsa i dalje će imati dovoljno konkurencije za brigu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 21:34