odgovorno postupanje

Opoziv: Mercedes povlači 15.000 primjeraka svog najprodavanijeg modela na svijetu u servise

U jamstvenom roku javio se samo jedan kupac s tim problemom u SAD, no Mercedes je pozvao u servise sve vlasnike

Mercedes GLC

 Mercedes

Priča iz SAD: Mercedes je opozvao 15.502 primjerka SUV-a GLC proizvedenih između 2019. i 2022. godine zbog "neusklađenosti kod prednjih svjetala" u servise. No, unatoč velikom broju vozila obuhvaćenih povlačenjem, Mercedes je imao samo jedan zahtjev u jamstvu povezan s tim problemom.

Međutim, Američki institut za sigurnost na cestama (IIHS) koji je proveo je testove funkcionalnosti prednjih svjetala dao je negativnu ocjenu za model GLC, na što su u Mercedesu negodovali.

image

Mercedes GLC

Mercedes

Kao rezultat toga, pokrenuta je istraga koja je otkrila da, iako su svjetla bila pravilno postavljena prema standardima kuće i tehnički u skladu sa zakonom "FMVSS 108" za postavljanje prednjih svjetala, identificirane su dvije greške na proizvodnim linijama na kojima je došlo do problema s postavljanjem prednjih svjetala.

Do siječnja te godine utvrđeno je da bi kutevi prednjih svjetala u nekim slučajevima mogli blago premašiti toleranciju propisanu u zakonu "FMVSS 108".

image

Mercedes GLC

Mercedes

Mercedes je također pregledao zahtjeve i unatoč samo jednom spomenutom zahtjevu u jamstvenom roku, povukao je u servise 15.502 primjerka modela GLC, uključujući i verziju AMG GLC43, proizvedenih od 2020. do 2022., GLC300 iz razdoblja od 2019. do 2022. i GLC350E iz 2020. godine. Problem se odnosi na oba prednja svjetla.

Distributeri u SAD su obaviješteni o problemu, a vlasnici GLC modela će od početka ožujka moći kod ovlaštenih distributera na pregled. Prema ovom potezu vidi se odgovornost proizvođača za proizvod na tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:26