POMELI UGLEDNE KUĆE

Ova je aukcijska internet platforma 2021. prodala automobile u vrijednosti 829 milijuna dolara!

Bez obzira jeste li tamo da kupite najnoviji Porsche Carreru GT, ili neki stari istrošeni Subaru WRX, vi ste dio kluba

Bring-A-Trailer ured

 Bring-A-Trailer

Tržište rabljenih automobila prošle godine je 'eksplodiralo'. Za tržište klasičnih automobila može se reći da je još više raslo, stoga ne čudi da tradicionalne aukcijske kuće i internetske aukcijske platforme ostvaruju ozbiljnu zaradu. Bring-A-Trailer je, po prvi put ikad, 'pomeo' konkurenciju.

image

2005. Ford GT

Bring-A-Trailer

I kad kažemo 'pomelo', to zaista i mislimo. U 2020. godini Bring-A-Trailer je prodao 400 milijuna dolara automobilskog metala. Prošle godine je brojka udvostručena s ukupnih 828,7 milijuna dolara. To je rekord svih vremena i svaku drugu aukcijsku kuću ili web platformu ostavlja u sjeni.

image

1989. LS7 Nissan 240SX

Bring-A-Trailer

Mecum Auctions zauzeo je drugo mjesto s 578 milijuna dolara, a ima izrazito drugačiji pristup od Bring-A-Trailera. Slično kao i njegovi ostali kolege, Mecum naplaćuje postotak prodajne cijene kupcu. Ta cijena raste ako niste tamo osobno da biste ponudili na vozilo. To je problem iz očitih razloga tijekom pandemije.

image

1938. Delahaye 135M Cabriolet by Figoni & Falaschi

Bring-A-Trailer

Bring-A-Trailer je drugačiji. Ne samo da ograničava svoju kupovnu naknadu na 5000 dolara, već također omogućuje svakome da licitira za automobil iz cijelog svijeta. Svatko s kreditnom karticom može se prijaviti i nadmetati za automobil svojih snova. Taj limit od 5000 dolara također znači da se automobili mogu točnije procijeniti budući da 10-postotna premija aukcijske kuće nije faktor.

image

2005. Porsche Carrera GT

Bring-A-Trailer

U isto vrijeme svoj pristupom rješava još jedan problem – prepreku ulasku na aukciju. Vrlo malo ljudi zna kako točno licitirati za automobil koji se prodaje putem RM Sotheby's aukcijske platforme. Bring-A-Trailer pruža privlačnu atmosferu svakom ljubitelju automobila. Bez obzira jeste li tamo da kupite najnoviji Porsche Carreru GT, ili neki stari istrošeni Subaru WRX.

image

1998. Acura NSX

Bring-A-Trailer

Cijene rabljenih automobila i vrijednosti klasičnih automobila mogle bi pasti tijekom sljedećih nekoliko godina. Ipak, imamo osjećaj da web stranice za online aukcije poput BaT-a neće uskoro izgubiti svoje mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:58