EV TUNING

Ovako prerađeni Tesla Model S Plaid sigurno nema veći domet: Što kažete na ovaj optički tuning?

Competition Carbon je predstavio svoj najnoviji projekt - komplet proširene karoserije za Model S Plaid za ovogodišnju SEMA-u

Competition Carbon

 Competition Carbon

Tesla Model S Plaid je limuzina koja na trenutnom tržištu ima najbolje ubrzanje, ali se baš i ne ističe u prometu. Zapravo, izgleda identično drugim varijantama Modela S, što ga čini dobrim "sleeperom", ali ne izaziva neke posebne reakcije. Tu u priču dolazi Competition Carbon.

Aftermarket tuner prvi put je iznenadio 2020. godine kada je razvio bodykit od karbonskih vlakana za C8 Corvettu. Dvije godine kasnije, tvrtka je predstavila svoj najnoviji projekt - komplet proširene karoserije za Model S Plaid, koji će biti predstavljen na ovogodišnjoj SEMA-i u Las Vegasu.

Tvrtka je objavila niz digitalnih rendera gotovog projekta. Početak modifikacija uključuje remontiranu prednju masku s prepoznatljivim branikom i preoblikovanim usisnicima zraka te veliki prednji razdjelnik, koji S Plaidu daje mnogo agresivniji izgled.

Nadogradnje Competition Carbona nastavljaju se i s bočne strane, gdje vidimo proširene prednje i stražnje lukove kotača i produžene bočne pragove. Tu su i drugi naplatci, a smanjena je i visina vožnje.

image

Tesla Model S Plaid bodykit (render)

Competition Carbon

Promjene na stražnjem dijelu EV-a zaokružuju komplet, uključujući veliki lip-spojler i novi branik s izrazito otvorenim difuzorom od karbonskih vlakana. Ostaje za vidjeti namjerava li Competition Carbon prodavati ovaj komplet ili je riječ samo o jednokratnoj upotrebi za SEMA-u. Ako se i bude prodavao, vjerojatno neće biti jeftin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:37