naočit i moćan

Ovakve Kije još nije bilo: Veliki električni SUV sedmerosjed EV9 stigao u hrvatske salone

Izvedba s pogonom na sva četiri kotača od 384 KS ima doseg do 505 kilometara prema WLTP-u

Kia EV9

 Zvonimir Jurčić

Pojava nove Kije EV9 nikog ne ostavlja ravnodušnim, a njegov nastup i izgled su njegov prvi "forte". Novi električni korejski SUV dugačak je pet metara i širok dva te prima do sedam putnika u tri reda. Općenito, nova Kia EV9 jedan od najvećih električnih automobila na tržištu.

Po pitanju izgleda najviše pažnje privlači masivna prednja maska s vertikalnim svjetlosnim elementima koji naglašavaju širinu automobila, a kutijastu formu zanimljivom čine "razigrana" stražnja svjetla, također postavljena okomito u same rubove karoserije.

image

Kia EV9

Zvonimir Jurčić

Kabina nudi obilje prostora za šest i li sedam putnika u visokotehnološkom ambijentu s gotovo potpunim izuzećem fizičkih komandi na središnjoj konzoli, osim najvažnijih - za podešavanje klime i glasnoće zvuka audio sustava.

Uz čak tri pregledna digitalna zaslona spojena u jednu vodoravnu cjelinu tu je i head-up zaslon na vjetrobranskom staklu koji pokazuje najvažnije informacije.

image

Kia EV9

Zvonimir Jurčić

U ponudi su dvije izvedbe, obje dolaze s litij-ionskom baterijom mase 566 kilograma s 38 odvojena modula, kapaciteta 99,8 kWh te s dvije snage: varijantu s pogonom na stražnje kotače pogoni elektromotor snage 203 KS koja jeu stanju prijeći 563 km prema WLTP-u, dok izvedba s pogonom na sva četiri kotača i dva elektromotra za 384 KS ima doseg do 505 kilometara prema WLTP-u.

image

Kia EV9

Zvonimir Jurčić

Na ultra brzom punjenju dovoljno je za samo 15 minuta ostvariti doseg od daljnjih 249 kilometra. Sve detalje potražite u našem ekskluzivnom izvještaju iz vožnje OVDJE.

Na Hrvatsko tržištu novi EV9 dolazi u dvije izvedbe EX LAunch RWD s 203 KS po cijeni od 87.999 eura te snažnijom s 384 KS u paketu GT-Line, AWD po cijeni od 93.999 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:34