hrvatska premijera

Ovo je električni Seres 5: Novi kineski premium sportski SUV od 585 KS i 940 Nm stigao u Hrvatsku

Kineska električna sportska krstarica ima domet do 500 kilometara prema WLTP ciklusu i ubrzanje do 100 km/h za 3,7 sekundi

Seres 5

 Auto Hrvatska

Auto Hrvatska je prošle godine započela suradnju s vodećim kineskim proizvođačem vozila Chongqing Sokon Motor Company te postala zastupnik električnih osobnih vozila marke Seres i komercijalnih modela DFSK na hrvatskom tržištu.

Uz od prošle godine već dostupan električni SUV model Seres 3 sada je Auto Hrvatska u Zagrebu predstavila veći i prestižniji model Seres 5.

image

Seres 5

Darko Tomaš/CROPIX

Vrhunski opremljen i iznimno snažan model koji konkurenciju traži među modelima poput Kije EV6 ima domet do 500 kilometara prema WLTP ciklusu i ubrzanje do 100 km/h za 3,7 sekundi.

Kako bi taj novi model u potpunosti bio prilagođen europskim kupcima provedena su testiranja kroz sve europske prijestolnice i veće gradove (Seres journey to Europe). Nakon testiranja utvrđeno je da je Seres 5 kompatibilno s više od 98 posto punjača.

image

Seres 5

Darko Tomaš/CROPIX

Osim toga testirana je izdržljivost vozila i vozne osobine na poznatim njemačkim autocestama koja nemaju ograničenja brzine te je u potpunosti testirana snaga dual motora koji zajedno daju impresivnu snagu od čak 430 kW (585 KS) i 940 Nm okretnog momenta po WLTP standardu.

Uz iznimne performanse i ubrzanje, za bezbrižna putovanja doseg u kombiniranom načinu upotrebe iznosi 483 km i čak 522 km u gradskim uvjetima. Model Seres 5 uspješno je homologiran i za tržište Republike Hrvatske, te je trenutno dostupan u Premium paketu opreme, isključivo s pogonom na sve kotače, te s litij željezo fosfatnom baterijom kapaciteta 80 kWh.

image

Seres 5

Darko Tomaš/CROPIX

Svojim izrazito atraktivnim dizajnom te dimenzijama 4710x1930x1620 mm pripada popularnom segmentu SUV coupe modela, a kompletna serijska oprema neće ni najzahtjevnije kupce ostaviti ravnodušnima. Velika pažnja pridana je raznim hi-tech detaljima zbog popularnosti vozila na kineskom tržištu gdje je brendiran kao Huawei Aito M5.

image

Seres 5

Auto Hrvatska

Neki od hi-tech detalja su smart kokpit s funkcijama masaže, ventiliranja i grijanja sjedala i panoramski krov koji sprečava prolazak UV zračenja. Ispred vozača se nalaze 3 LCD-a dimenzija 12.3 inča odnosno 15.6 inča, kao i headup display, a iskorišten je i „motorni prostor „ za dodatni prtljažnik kapaciteta 67 litara. Ugrađena je i V2L funkcija čime se dodatno naglašava praktičnost vozila u određenim situacijama poput kampiranja, gdje se vozilo može iskoristiti kao izvor struje za razne aparate.

image

Seres 5

Darko Tomaš/CROPIX

Cijena Seresa 5 iznosi 59.900 eura uz jamstvo do 4 godine (100.000 km). Uz prodaju vozila, Auto Hrvatska je osigurala i servisni centar na lokaciji Radnička cesta 182 u Zagrebu koji je ovlašten za pružanje servisnih usluga održavanja Seres električnih modela u planu je otvaranje ovlaštenih servisnih mjesta i u većim gradovima u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:51