NOVITET

U salone stigao osvježeni DFSK model Seres 3: Evo što nudi poboljšana verzija kineskog električnog SUV-a

Nova litij-željezo-fosfatna baterija kapaciteta 53.61 kW osigurava doseg u kombiniranom načinu vožnje od 331 kilometara

Seres 3 2023.

Kineska autoindustrija je u velikom je globalnom zamahu, trenutno se odnosi u svjetskoj autoindustriji itekako mijenjaju, a na valu elektrifikacije kineske su marke sve prisutnije na europskom tržištu, pa tako i u Hrvatskoj.

Prošle se godine tako putem uvoznika Autohrvatska na domaćem tržištu pojavila kompanija DFSK (Dongfeng Sokon Motor Company) s vrlo zanimljivim električnim kompaktnim SUV modelom Seres 3.

Automobil smo detaljno predstavili na našem testu kad smo najavili i unaprijeđenu varijantu koja je sada dostupna za narudžbe u Hrvatskoj.

Glavne novosti Seresa 3 u poboljšanom izdanju koji je upravo stigao u salone odnosi se na elektromotor, koji umjesto sadašnjih 50 kW raspolaže sa 62 kW snage.

Ovdje je riječ o snazi u 30 minuta, a ukupna snaga modela kao i dosad iznosi 120 kW (163 KS). Seres 3 od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,9 sekundi i vozi preko 160 km/h.

image

Seres 3 2023.

Usto, uz bolje performanse veća je i učinkovitost sklopa, a unaprijeđen je i sustav rekuperacije. Nova litij-željezo-fosfatna baterija kapaciteta 53.61 kW osigurava doseg u kombiniranom načinu vožnje od 331 kilometara, odnosno 347 kilometara u gradskim uvjetima.

Glavna novost koja će razveseliti kupce je novi tri fazni OBC punjač snage 11 kW, čime se značajno skraćuje vrijeme punjenja na kućnim wallbox punjačima s 8 na 5 sati. Od ostalih detalja, treba izdvojiti nova LED prednja svjetla koja uz bolju vidljivost dodatno povećavaju sigurnost u vožnji, ali i energetsku učinkovitost.

Usto, u novi Seres 3 je integrirana nova GPS mapa Hrvatske, te je izbornik prilagođen na hrvatskom jeziku. Uz nekoliko novih boja Seres 3 je dostupan s bogatim paketom Luxury S2 sa svom opremom neophodnom za današnje vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:06