NOVI REKORD

Porsche Taycan postavio je novi EV rekord: ‘Prevalio je 1845 kilometra za manje od 30 sati‘

Taycan 4S Cross Turismo vozio je bez prestanka od Bangkoka do Singapura, zaustavljajući se samo na 25-minutne sesije DC brzog punjenja

Porsche Taycan 4S Cross Turismo, ‘Taycan Record Run‘

 Porsche Singapore

Porsche Taycan postavio je rekord za najbrže pojedinačno putovanje električnim vozilom od Tajlanda do Singapura. Jedinstveni izazov u jugoistočnoj Aziji bio je dio tekuće proslave Porscheove 75. godišnjice, s tri novinara koji su vozili bez zaustavljanja od Bang Yaija na periferiji Bangkoka do Gardens by Bay u Singapuru.

Tim se izmjenjivao za volanom Porsche Taycana 4S Cross Turisma, s posebnom livrejom 75. obljetnice u pokušaju koji je nazvan "Taycan Record Run".

image

Porsche Taycan 4S Cross Turismo, ‘Taycan Record Run‘

Porsche Singapore

Budući da je udaljenost od Bangkoka do Singapura 1845 kilometra, Taycan 4S Cross Turismu trebalo je nekoliko sesija punjenja na putu, a tim je koristio Shell Recharge High Performance Charging (HPC) mrežu za brzo punjenje. Pokretane ABB-ovim DC punjačima od 180 kW i 360 kW, Shell je u suradnji s Porscheom nedavno otvorio stanice širom regije.

Svaki od trojice novinara – Pholpat Salayakanond iz Tajlanda, Pan Eu-Jin iz Malezije i Desmond Chan iz Singapura – vozili su u smjenama, zaustavljajući se samo na 25-minutne intervale punjenja na Shellovim HPC postajama.

image

Porsche Taycan 4S Cross Turismo, ‘Taycan Record Run‘

Porsche Singapore

Opremljen opcijskim paketom baterija Performance Battery Plus, Taycan 4S Cross Turismo nudi domet do 512 km prema WLTP-u i povećanu visinu vožnje, što mu je dobro poslužilo na ovom dugom i izazovnom putovanju. Da bi postavio važeći rekord, automobil je morao poštovati sva nacionalna ograničenja brzine, što je pomoglo EV-u da poveća domet vožnje.

Vrijeme je mjerio TAG Heuer, a konačni rezultat bio je 29 sati i 15 minuta, što ovo čini najbržim pojedinačnim putovanjem električnim vozilom od Tajlanda do Singapura.

image

Porsche Taycan 4S Cross Turismo, ‘Taycan Record Run‘

Porsche Singapore

"Naš prvi potpuno električni sportski automobil, Porsche Taycan, već je mjerilo za sportske performanse, dinamičko rukovanje i učinkovito punjenje. Sada još više podižemo slučaj uporabe električnih automobila, pokazujući da na velikim udaljenostima, putovanje električnim vozilom preko granice može biti brzo i besprijekorno s ovim prvim rekordom EV-om od Tajlanda do Singapura", rekao je Andre Brand, generalni direktor Porsche Singapura.

Po dolasku u singapurski vrt Gardens by Bay, vozače su dočekali drugi vlasnici Taycana iz Porsche Cluba Singapore, Porscheovo osoblje i partneri događanja, kao i dužnosnici Singapurske i Malezijske knjige rekorda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:40