nova generacija

Prostran i svestran, novi Fiat Doblo stigao u Hrvatsku: Cijene od 22.160 eura bez PDV-a

Novi Doblo stiže s dva dizelaša i jednim benzincem te opremljen nizom modernim aktivnih sigurnosnih sustava

Fiat Doblo

 Fiat Professional

Nakon 22 godine na tržištu i dvije generacije, novi Fiat Doblo upravo je stigao u Hrvatsku. Poznati talijanski kombi Fiat Professional odjela u trećoj generaciji više nije samostalan model jer dijeli osnovu s drugim komercijalnim modelima obitelji Stellantis i Toyote (Berlingo, Partner, Combo, Proace City). Međutim, dizajn prednjeg dijela i stil nedvojbeno upućuje na jedan Fiat model.

Novi Doblo je vrhunski svestran, prostran s odličnom nosivošću i sigurnosnim elementima te je u stanju zadovoljiti sve potrebe osoba, ili tvrtki. Savršen za urbani transport jer je dostupan u dvije duljine (4,4 m i 4,9 m) i dvije različite konfiguracije (Furgon, Combi).

image

Fiat Doblo

Sjajna je i nosivost - Doblo može ponijeti do jedne tone tereta koji se može rasporediti na dvije euro palete. Verzija s dugim međuosovinskim razmakom ima obujam teretnog prostora od 4,4 m3 zahvaljujući spomenutoj značajki Magic Cargo. Karoserija Combi s dugim međuosovinskim razmakom omogućuje jedinstvenu modularnost između sjedala i prtljažnog prostora, zahvaljujući kliznoj pregradi, koja omogućuje oblikovanje teretnog prostora ili putničkog sjedala prema potrebi.

Velika pažnja posvećena je udobnosti kako bi se uzele u obzir potrebe profesionalaca koji svoje vozilo koriste osam ili više sati dnevno. Cilj je bio ponuditi radno iskustvo bez stresa uz zvučnu izolaciju i ovjes dizajniran za smanjenje udaraca i vibracija.

image

Fiat Doblo

Fiat Professional

Značajke "Magic Features" daju Doblu najveću moguću modularnost čineći ga još pouzdanijim, svestranijim i fleksibilnijim.

Tako Magic Cargo omogućuje povećanje obujma tereta od 0,5 m3 i mogućnost utovara dugih predmeta poput cijevi ili ljestvi koji dosežu do 3,4 m duljine. Dodatno, dodajući još više prostora, moguće je podići sjedalo na suvozačevoj strani i koristiti pretinac ispod za kutije ili lomljive predmete. Tu je i rotirajući stol s ladicama za pretvaranje Doblò kabine u mobilni ured prema potrebi.

Magic Mirror digitalni retrovizor od 5 inča pak pruža tri različita pogleda: pogled stražnjeg dijela u vožnji, potpuni pregled područja mrtvog kuta i stražnju parkirnu kameru koja poboljšava vidljivost i sigurnost.

Dostupne su dvije dizelske verzije 1,5-litrenog, 4-cilindarskog turbodizelaša od 100 i 130 KS dok se snažnija verzija može dobiti i s 8-stupanjskim automatikom. Također, na raspolaganju je i benzinski 3-cilindarski 1,2-litreni turbo benzinac od 110 KS.

image

Fiat Doblo

Fiat Professional

Novi doblo serijski dolazi s jednim bočnim kliznim vratima, tempomatom, ručnom klimom i FM radiom.

Kroz četiri razine opreme Freight, Icon, Assist i Techno dolazi i s kukama za odlaganje, LED rasvjetom u tovarnom prostoru, 12V i 230V utikačima, stražnjim branikom u boji karoserije,navigacijom, parking senzorima, stražnjom kamerom... a kroz tri posebna paketa tu su i povećana

udaljenost od tla, M+S gume, dodatna zaštita motora, ekran multimedije od 8 inča, lumbalno podesivo i grijano vozačko sjedalo, kožni volan, grijani vjetrobran...

image

Fiat Doblo

Fiat Professional

Sigurnost se piše velikim slovima: novi Doblo opremljen je nizom modernim aktivnih sigurnosnih sustava i ADAS značajki kao pomoć vozaču, poput automatskog prepoznavanja prometne signalizacije, aktivne kočnice, upozorenja za napuštanje trake, sustava koji prati pozornost vozača i signalizira kada je trenutak za pauzu...

Kako bi ponudio najbolje performanse i veću trakciju u svim uvjetima kao što su snijeg, blato ili pijesak, Doblo u verziji Furgon dolazi s Grip Control sustavom, dok sustav Hill Descent Control omogućuje savršenu kontrolu vozila u slučaju nagiba većeg od 3 posto.

Doblo na hrvatskom tržištu dolazi s uključenim produženim jamstvom Fiat 5 Plus u trajanju 5 godina ili 120.000 km, a cijene startaju od 22.160 eura + PDV za verziju furgon i 24.800 eura + PDV za Combi verziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:51