KAKVA KREACIJA!

Prvo EV, a sad ovo: Što kažete na ovaj restomod kultne Alfe Giulije s ludih 612 KS?

Twin-turbo V6 preuzet je iz nove Giulije GTA te je dostupan u nekoliko različitih specifikacija, 522 KS, 567 KS i 612 KS
Totem Automobili GT Super
 Totem Automobili

Nedavno smo vidjeli neke izuzetne restomodove, a ponovna interpretacija klasične EV Giulie Coupe nazvana GTelectric retro EV od Automobili Totema postavila je ljestvicu visoko. Međutim, sada je kompanija predstavila varijantu s unutarnjim izgaranjem – GT Super, koji umjesto elektromotora koristi twin-turbo V6 sa 612 KS!

image
Totem Automobili GTelectric
Totem Automobili

Motor je preuzet od Giulie GTA te je dostupan u nekoliko različitih specifikacija iznad 522 KS. Iako Totemova web stranica ne nudi mnogo informacija, čini se da Super proizvodi 522 KS u standardnoj izvedbi, 567 KS u stage 2 specifikaciji i 612 KS u svojem najesktremnijem obliku. Sve izvedbe koriste pogon na stražnje kotače i automatski ZF mjenjač.

image
Totem Automobili GT Super
Totem Automobili

Verziji GT electric je do stotke potrebno samo 2,9 sekundi uz pomoć launch control sustava, dok je izvedbi s unutarnjim izgaranjem potrebno 3,2 sekunde. Moderna Giulia GTA nudi 587 Nm okretnog momenta, dok je Totemov tretman brojku podigao na 790 Nm. Uz to, izvedba s unutarnjim izgaranjem lakša je od EV-a za 150 kilograma i teži 1140 kilograma, što bi je trebalo učiniti agilnijom za vožnju.

Što se tiče zvuka, GTelectric koristi generator zvuka koji se čak može čuti na Totemovoj web stranici. Alfin novi twin-turbo V6 možda nije toliko muzikalan kao kultni Busso V6, ali svejedno, nema se čega bojati po tom pitanju.

image
Totem Automobili GTelectric
Totem Automobili

Osim pogona, GT Super dijeli sve sa GTelectricom. Ovdje mislimo na činjenicu da su oba automobila utemeljena na Alfi 1300/1600 GT Junior Coupeu, kojem je Totem ojačao šasiju, dao novi ovjes s dvostrukim prečkama od aluminija, te kompletne ploče od karbonskih vlakana.

Iznutra i izvana primjećujemo spoj starih i novih stilskih značajaka, a karbonska sportska sjedala mogu se zamijeniti s udobnijim, cestovno orijentiranim sportskim sjedalima. Riječ 'Super' u imenu inspirirana je značkom Giulie Ti Super iz 1960-ih godina.

image
Totem Automobili GT Super
Totem Automobili

U planu je samo 20 automobila. GTelectric košta 430.000 eura (3,2 milijuna kuna), dok je GT Super s unutarnjim izgaranjem skuplji za 30.000 eura (ukupno 3,4 milijuna kuna). Ako vas zanima još sličnih projekata, provjerite Alfaholicsov GTA-R 290.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:14