Aktualno

Render: Ovako će izgledati novi rumunjski bestseller Dacia Duster od kojeg marka puno očekuju

Samo u Europi Duster je bio najprodavaniji SUV na tržištu prošle godine, a Dacijin drugi najprodavaniji model u cjelini

Dacia Duster (digitalni prikaz)

 Kolesa.ru

Vjerojatno se sa sigurnošću može reći da je Duster među najvažnijim modelima za Daciu.

Sa 197.100 jedinica isporučenih diljem svijeta prošle godine, pristupačni SUV sada se može pohvaliti s više od 2 milijuna kumulativne prodaje od svoje originalne premijere 2010. godine.

Samo u Europi, Duster je bio najprodavaniji SUV na maloprodajnom tržištu prošle godine, a Dacijin drugi najprodavaniji model u cjelini.

Rumunjski proizvođač automobila potvrdio je novu generaciju Dustera početkom ove godine, a prije otprilike tjedan dana viđen je u kamufliranom obliku.

image

Dacia Duster (digitalni prikaz)

Kolesa.ru

Sada, zahvaljujući ekipi iz Kolesa.ru, možemo prema renderu pogledati kako će izgledati. Ono što vidite u galeriji ispod nisu službeni prikazi ili slike, iako ovi digitalni crteži koriste špijunske fotografije kao bazu i pokušavaju otkriti svu kamuflažu.

Prvi pogled na novi Duster pokazao je prerušeni prototip koji već nosi serijsku karoseriju i svjetla. Iako nije sve bilo vidljivo, dobro smo vidjeli ukupnu veličinu i kutijasti oblik modela, kao i neke manje detalje poput stražnjih disk kočnica i ručki stražnjih vrata skrivenih u C-stupu.

Dizajnerski jezik novog Dustera Dacia je predstavila konceptom Bigster. Također će dobiti serijsku verziju, koja će postati prvi model ove marke u C-segmentu kada se pojavi na tržištu negdje 2025. Bit će dugačak oko 4,6 metara, ostavljajući dovoljno udaljenosti od novog Dustera da lagano naraste svojim dimenzijama i nudi još više prostora u kabini.

image

Dacia Duster (digitalni prikaz)

Kolesa.ru

Prelazak na Renault-Nissan Mitsubishijevu CMF-B arhitekturu također bi trebao donijeti poboljšanja u pogledu pakiranja, čineći novi Duster praktičnijim od odlazećeg modela.

Govoreći o novim osnovama, CMF-B platforma, koju trenutno koristi nekoliko drugih modela Renaulta, Nissana i Mitsubishija, omogućit će Daciji da konačno postavi hibridni pogonski sklop ispod haube. Hibridni motor bez priključka koji se dijeli s Joggerom vjerojatno bi se u ovom trenutku mogao smatrati sigurnim, a plug-in sustav je vjerojatno također na putu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:54