jedan od šest

Rijetka prilika: Prodaje se Mercedes snova sa samo 170 km, ali će vas koštati preko 10 milijuna dolara

Ovo jedan od samo šest proizvedenih primjeraka CLK GTR Roadstera, kabrio verzije spektakularnog supersportaša

Mercedes CLK GTR Roadster

 RM Sotheby‘s

Spektakularni Mercedes-Benz CLK GTR već je sam po sebi izuzetno rijedak model, no može to i rjeđe i spektakularnije. Ovo jedan od samo šest proizvedenih primjeraka CLK GTR Roadstera, kabrio verzije spektakularnog supersportaša. Automobil će biti prodan na aukciji u Las Vegasu ove subote.

Ovaj model iz 2002. godine je najspektakularniji automobil koji će se prodati najboljem ponuđaču na dražbi koju organizira RM Sotheby‘s.

image

Mercedes CLK GTR Roadster

RM Sotheby‘s

Za one koji se ne sjećaju o kakvom se modelu poradi, pojasnit ćemo. CLK GTR je cestovna verzija uspješnog trkaćeg auta kojeg je Mercedes napravio krajem 1998. godine kako bi se natjecao u FIA GT prvenstvu. Kako bi se ispunila homologacija za trkaći auto Mercedes je morao proizvesti najmanje 25 cestovnih automobila. Mercedes je na kraju napravio 28 primjeraka. Od njih su dva bila prototipovi, 20 coupei i šest roadsteri.

image

Mercedes CLK GTR Roadster

RM Sotheby‘s

Automobil koji se prodaje na aukciji je treći od šest proizvedenih. Prema podacima aukcijske kuće ima broj šasije 000034, a od kada je proizveden napravio je mizernih 170 kilometara. Tijekom 2011. godine ovaj automobil je uvezen u SAD iz Europe, a tada je imao samo 25 kilometara na brojčaniku.

image

Mercedes CLK GTR Roadster

RM Sotheby‘s

Ponovo je prodan 2013. godine, a tada je već bio skupio otprilike 110 kilometara. Ponovo je prodan jednom kolekcionaru iz Velike Britanije 2015. godine, a sada se pojavio u Las Vegasu. Automobil je očito stalno u rukama pedantnih kolekcionara i preprodavača koji paze da se što manje vozi i čekaju priliku kada će ga prodati za veći iznos nego što su dali za njega prilikom kupnje.

image

Mercedes CLK GTR Roadster

RM Sotheby‘s

Nama bi ipak bilo draže da automobil na kraju dođe u ruke nekome tko će ga zaista voziti, jer ovako poseban model to je svakako zaslužio. Automobil koji je u svoje vrijeme bio jedan od najspektakularnijih auta na tržištu ima 6,9-litreni atmosferski V12 motor koji razvija 630 KS. Osim samog automobila na aukciji se prodaje i set prigodne prtljage koja je dizajnirana specijalno za ovaj auto.

image

Mercedes CLK GTR Roadster

RM Sotheby‘s

RM Sotheby‘s procjenjuje da će se ovaj automobil prodati za iznos između 10 i 13 milijuna dolara čime bi trebao postati jedan od najskupljih automobila prodanih ove godine i jedan od najskupljih Mercedesa u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:14