AUKCIJA

Prodaje se Mercedes-Benz CLK LM, legalna verzija CLK GTR-a koja se može voziti po cesti

Mercedes-Benz CLK LM zamišljen je kao aerodinamični CLK GTR koji je ciljao pobijediti na 24 sata Le Mansa

Mercedes-Benz CLK LM

 Piston Heads

Mercedes-Benz CLK GTR je ikona utrka izdržljivosti i besprijekorna verzija njegove druge iteracije, CLK LM, stigla je na tržište rabljenih automobila u Velikoj Britaniji. Ono što ovaj automobil čini još posebnijim je to što je modificiran kako bi bio legalan za ceste.

image

Mercedes-Benz CLK LM

Piston Heads

Tim inženjera u AMG-u slavno je oživio CLK GTR kupnjom McLaren F1 GTR šasije #11R od privatnog trkaćeg tima Larbre Competition. Nastavili su s remontom karoserije i ugradnjom vlastitog motora, a nakon samo 128 dana automobil je imao svoj natjecateljski debi. Odmah je bio konkurentan i na kraju je osvojio i konstruktorsko i vozačko prvenstvo tijekom FIA GT prvenstva 1997. godine.

image

Mercedes-Benz CLK LM

Piston Heads

Mercedes je tada bacio oko na 24 sata Le Mansa, modificirajući CLK GTR s uglađenijom karoserijom kako bi bolje odgovarao dugim ravninama na stazi. Tako je rođen Mercedes-Benz CLK LM. Iako nikada nije osvojio pobjedu na Le Mansu, osvojio je 1998. FIA GT prvenstvo.

image

Mercedes-Benz CLK LM

Piston Heads

Ovaj konkretni CLK LM je naveden za prodaju preko Joe Macarija i jedan je od samo četiri primjerka koje je proizveo Mercedes. Proizvođač automobila koristio ga je kao testno vozilo, a prodano je nakon sezone 1998. Zatim je mnogo godina proveo u privatnoj japanskoj zbirci prije nego što ga je 2013. kupio francuski kolekcionar, a 2017. njegov sadašnji vlasnik.

image

Mercedes-Benz CLK LM

Piston Heads

Proteklih je nekoliko godina boravio u Ujedinjenom Kraljevstvu i registriran je za cestovnu uporabu. Prošao je opsežan servis u travnju 2021. koji je uključivao novi spremnik za gorivo, novu pumpu za gorivo, karbonske kočione diskove, remont ovjesa i zamjena sustava za gašenje požara.

image

Mercedes-Benz CLK LM

Piston Heads

Automobil je stavljen na prodaju putem Piston Headsa i iako cijena nije spomenuta, vjerujemo da je u rasponu od osam znamenki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 16:03