NEMA RECESIJE

‘S Bugattijem smo rasprodani do 2025.‘: Rimac kaže da kod super bogatih nema smanjenja trošenja

‘S Bugattijem smo rasprodani i do 2025. Pa čak i ako (recesija) traje nekoliko godina, za Bugatti nema straha‘.

Mate Rimac, izvršni direktor Bugatti Rimca

 Bugatti Rimac

Izvršni direktor Bugatti Rimca kaže da potražnja za njihovim skupim vozilima ne pokazuje znakove opadanja. Ubrzo nakon što je skinut veo s Bugattija W16 Mistrala vrijednog 5 milijuna dolara (37,7 milijuna kuna), Mate Rimac rekao je da njihovi kupci ne pokazuju znakove usporavanja svoje potrošnje, bez obzira na trenutne strahove od recesije.

"Trenutačno ne vidimo nikakvo usporavanje, upravo suprotno", rekao je Rimac za CNBC. "S Bugattijem smo rasprodani i do 2025. Pa čak i ako (recesija) traje nekoliko godina, iz nje ćemo izaći još jači".

image

2023. Bugatti W16 Mistral

Bugatti Rimac

Potražnja za novim modelima Bugattija očituje se u činjenici da je svih 99 primjeraka W16 Mistrala prodano do trenutka kada je on predstavljen javnosti tijekom Tjedna automobila u Montereyu. Rimac je istaknuo kako je "malo iznenađen" što se tako brzo rasprodao, istaknuvši da većina kupaca dolazi iz SAD-a.

Naravno, nisu samo novi modeli Bugattija i Rimca pokretači marke. Zapravo, najveći pokretač rasta je Rimac Technology koja prodaje tehnologije baterija i električnih vozila Porscheu, Aston Martinu, Hyundaiju i drugim velikim proizvođačima.

image

Rimac Nevera

Bugatti Rimac

Rimac Technology ima oko 1000 zaposlenika i razvija samovozeće ‘robotaxi‘ tehnologije za koje Mate Rimac vjeruje da će se pokazati važnima usred nestašice sirovina.

"Ograničenje broj jedan je imati dovoljno materijala i opskrbnog lanca za pretvorbu flote koju imamo na globalnoj razini", rekao je. "Većina ljudi ne želi nužno posjedovati automobil ako postoji praktičnija, sigurnija opcija koja vas dovodi od točke A do točke B".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:02