kinesko tržište

Silno žele kupce Mercedesa i BMW-a: Great Wall najavio novu super luksuznu limuzinu

Iako detalji još nisu poznati, očekuje se da će ZX limuzina biti duga impresivnih 5,5 metara

Great Wall sedan, teaser

 Great Wall

Kineski proizvođač Great Wall Motors poznat po svojim inovacijama, sprema se predstaviti još jednu marku električnih automobila i to premium segmentu. Tako je njihov prvi luksuzni model najavljen kao premium limuzina koja nagovještava visoke standarde po pitanju performansi i dizajna.

Pod kodnim nazivom ZX, nova marka će se natjecati za kupce prvo u vrhu segmenta luksuznih EV-ova na kineskom tržištu automobila. Predstavljena skica otkriva sličnosti s postojećom prestižnom limuzinom Hongqi H9, no novi Great Wallov model bit će dimenzijama i luksuzom čak i raskošniji, u lovu na kupce limuzina Mercedesa i BMW-a.

Izgledom, stražnji dio ovog premium električnog modela ističe se velikim LED svjetlima, podsjećajući na ona kod H9, dok se kromirani elementi protežu duž bočnih strana, dodajući eleganciju cijelom dizajnu.

image

Hongqi H9+ "White Yulan

Hongqi

Iako detalji o modelu još uvijek nisu potpuno poznati, očekuje se da će ZX limuzina biti duga impresivnih 5,5 metara, postavljajući tako nove standarde po pitanju prostoru i udobnosti u visokoj klasi i nadmašiti konkurenciju poput BMW i7 i Mercedes-Benz EQS.

Prikazani koncept očekuje premijeru na sajmu automobila u Pekingu u travnju, a lansiranje je najavljeno krajem 2024. godine, čime će Great Wall Motors dodatno ojačati svoj položaj na tržištu električnih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:41