Svjetska premijera

Škoda pokazala novi Kodiaq: Omiljeni SUV Hrvata i dalje dostupan s dizelašem

Češki SUV bit će dostupan sa širokom ponudom motora koji uključuju benzinske i dizelske opcije, ali i hibride

Nova Škoda Kodiaq

 Škoda

Škoda je upravo predstavila potpuno novu, drugu generaciju modela Kodiaq. Najveći češki SUV bit će dostupan u verzijama sa pet i sedam sjedala, a vozit će na poboljšanoj verziji MQB arhitekture, zadržavajući benzinske i dizelske pogonske sklopove uz dodavanje opcija blagog hibrida i plug-in hibrida.

image

Kodiaq

Škoda

Novi Kodiaq dugačak je 4758 mm, širok 1864 mm i visok 1657 mm s međuosovinskim razmakom od 2791 mm. To ga čini 61 mm duljim od prve generacije i 110 mm duljim od potpuno električne Škode Enyaq.

image

Nova Škoda Kodiaq

Škoda

Iako se radi o potpuno novoj generaciji, Kodiaq je zadržao prepoznatljiv izgled s nekoliko evolucijskih, modernijih detalja. Novo lice sada krase vizualno agresivnija, nova prednja LED Matrix svjetla, dok je straga sada primjetna vodoravna LED traka koja spaja također novodizajnirana svjetla.

image

Kodiaq

Škoda

Unatoč činjenici da je model na odlasku već bio među najprostranijim SUV-ovima u svom segmentu, Škoda je dodatno povećala unutarnji prostor nove generacije.

Obujam prtljažnika je 75 litara veći, što rezultira s impresivnih 920 litara u standardnom modelu s pet sjedala.

image

Kodiaq

Škoda

Potpuno redizajniranim interijerom sada dominira 13-inčni zaslon osjetljiv na dodir u kombinaciji s 10-inčnim virtualnim kokpitom i head-up zaslonom.

image

Kodiaq

Škoda

Ispod zaslona infotainmenta nalazi se kontrolni sustav Škoda Smart Dials koji omogućuje brzi pristup brojnim funkcijama vozila.

image

Kodiaq

Škoda

Ergo sjedala s funkcijom masaže dostupna su kao opcija.

image

Kodiaq

Škoda

Druga generacija Kodiaqa dostupna je sa širokom ponudom motora koji uključuju benzinske i dizelske opcije. Po prvi put, Kodiaq je dostupan i s hibridnom tehnologijom.

Plug-in hibridni pogonski sklop za Kodiaq iV nudi snagu sustava od 150 kW (204 KS) i potpuno električnu vožnju od više od 100 kilometara prema WLTP ciklusu. Tehnologija blagog hibrida dolazi u početnoj varijanti s 1.5 TSI motorom sa 110 kW (150 KS).

image

Kodiaq

Škoda

Dvolitreni TSI benzinac sa 150 kW (204 KS) i dva 2.0 TDI dizelaša sa 110 kW (150 KS) odnosno 142 kW (193 KS) upotpunjuju ponudu.

Snažnije benzinske i dizelske verzije dolaze s pogonom na sve kotače, a svi su motori povezani s DSG mjenjačem.

image

Kodiaq

Škoda

Što se tiče sigurnosti, novost je Turn Assist sustav koji pomaže u sprečavanju nesreća pri skretanju na raskrižjima dok Remote Park Assist omogućuje parkiranje putem aplikacije.

image

Kodiaq

Škoda

Mnogi sustavi koji su već bili dostupni u prethodniku, poput Side Assist i Emergency Assist, značajno su nadograđeni.

Početak prodaje novog Kodiaqa očekuje se već početkom 2024. godine.

image

Kodiaq

Škoda
image

Kodiaq

Škoda
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:22