NAPOKON NOVI MODEL

Stiže Alfa Romeo Tonale: Premijera zakazana za 8. veljače, a početak prodaje od 4. srpnja 2022.

Dobra je stvar da proizvodna verzija gotovo potpuno usvaja lijine atraktivnog koncepta Tonale iz 2019.

Najava Alfe Tonale

 Youtube screenshot

Nakon dugog čekanja, poznati su datum i vrijeme premijere Alfa Romea Tonale: u utorak 8. veljače u 15 sati prema našem vremenu. Talijani cijelu priču promiču kao novi početak marke "La Metamorfosi", što znači metamorfoza.

Riječ je o SUV-u kompaktne klase, najzastupljenijoj SUV klasi u Europi pa će Tonale dočekati snažna konkurenciju u premium segmentu gdje se smješta, ali ako smo toliko čekali, vrlo je vjerojatno da se isplatilo.

image

Alfa Romeo Tonale Concept

Alfa Romeo

Podsjetimo: Alfa Romeo je sada pod "skutama" Stellantisa dvaput odgađa lansiranje modela. Prvi put je navodno bilo zato što je izvršni direktor marke Jean-Philippe Imparato želio bolje performanse od plug-in hibridnog pogona, a drugi put, okrivljena je opskrba zbog nedostatka mikročipova što je rezultiralo nedostatkom komponenti za izradu. Sada je tvrtka konačno spremna otkriti proizvodnu verziju, ali ima i velike planove za budućnost s drugim novim modelima.

Tonale se smješta ispod modela Stelvio, a fotografije koje su procurile ranije kao i špijunske snimke maskiranog modela pružaju pristojnu ideju o tome što očekivati ​​od novog modela.

image

Alfa Romeo Tonale

forum Autopareri

Dobra je stvar da proizvodna verzija gotovo potpuno usvaja lijine atraktivnog koncepta Tonale pokazanog još u ožujku 2019. na Salonu automobila u Ženevi.

Oblikom to je tipičan dvovolumenski SUV model na visokim nogama, no manji stilski detalji su kao i inače kod Alfe, ono što čini razliku.

Prema dostupnim, ali nepotvrđenim informacijama Tonale je dugačak 4528 milimetara, širok 1835 mm (bez vanjskih retrovizora) i visok 1604 mm, dok međuosovinski razmak iznosi 2636 mm.

image

Alfa Romeo Tonale

forum Autopareri

Potpuni detalji pogona još nisu poznati, no potvrđenja plug-in hibridna verzija bi mogla uključivati 1,3-litreni motor s turbopunjačem i elektromotorom snage 240 KS i s baterijom kapaciteta 11,4 kWh. Ostali motori mogli bi biti bazni 4-cilindarski 1.3 benzinac od 130 KS, potom 1,5-litreni mild hibridni benzinac od 160 KS, a u ponudi će biti mjesta i za turbo dizelski 1,6-litraš od 130 KS.

Proizvodnja započinje i veljači u pogonima Pomigliano d‘Arco u pokrajini Campania gdje su se nekad proizvodili modeli 147 i 159, a službena prodaja započinje 4. srpnja 2022. Live stream premijeru možete pratiti za 14 dana na ovom LINKU na službenoj stranici marke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:57