ELEKTRIČNA LIMUZINA

Tesla, Porsche? Ne ovo je novi Hyundai Ioniq 6, auto koji bi trebao biti konkurent Modelu 3

Prednji dio dizajniran je vrlo minimalistički, bočna linija najviše nalikuje na onu Porschea Taycana, kao i stražnji dio

Hyundai Ioniq 6

 Hyundai

Hyundai je predstavio novi Ioniq 6 kojeg najavljuje već duže vrijeme raznim teaserima. Za sada su objavljene samo slike dok će tehničke detalje Hyundai vjerojatno otkriti 14. srpnja.

image

Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Već iz samih slika jasno je da Ioniq 6 cilja na Teslin Model 3. Dizajn je izuzetno aerodinamički, a sprijeda auto dosta podsjeća na Muskov najprodavaniji električni auto na svijetu.. Za sada nisu objavljeni podaci o aerodinamičkom koeficijentu.

image

Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Prednji dio dizajniran je vrlo minimalistički, bočna linija najviše nalikuje na onu Porschea Taycana, kao i stražnji dio koji je izrađen u stilu Coupea sa spojlerom na donjem dijelu. Posebno impresivno izgledaju stražnja svjetla koja se protežu po cijeloj širini auta. Vozilo na slikama nema klasične retrovizore već koristi kamere, a ne zna se hoće li to biti serijska ili dodatna oprema.

image

Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Unutrašnjost je minimalistički dizajnirana, a dominiraju digitalni instrumenti i središnji dodirni zaslon koji su smješteni u isto kućište te čine jednu cjelinu. Ispod središnjeg zaslona su dodatne komande, vjerojatno za klimu i druge funkcije auta. Tu su i dva zaslona na lijevoj i desnoj strani koji zamjenjuju retrovizore. Automobil na fotografiji ima i vrlo intenzivno ambijentalno osvjetljenje.

image

Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Kao što smo rekli, tehnički detalji nisu objavljeni no pretpostavlja se da će automobil koristiti bateriju kapaciteta 77,4 kWh te imati dva motora i pogon na sve kotače. Snaga bi trebala biti oko 300 KS. Također se pretpostavlja da će nakon toga možda uslijediti i slabije, ali i snažnije verzije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:21