AKTUALNO

Unatoč zahtjevu dioničara, Mitsubishi u planu nema novi Lancer Evolution

Direktor kompanije Takao Kato navodi kako ‘kompanija još uvijek nije dovoljno jaka‘ za sljedeću generaciju Evolutiona
Sjedište Mitsubishi Motorsa u Tokiju, Japan
 Profimedia

Nakon što je Mitsubishi prošli mjesec najavio oživljavanje Ralliart 'značke' u Japanu, širom svijeta zapalila se iskra nade u preporod Lancera Evolutiona. Naime, iako se Ralliart vraća u smislu razvoja originalnih dijelova i kozmetičkih paketa za Mitsubishijeve modele, izvršni direktor Mitsubishija Takao Kato spomenuo je da japanski proizvođač također 'razmišlja o sudjelovanju u motosportu'.

image
Takao Kato, izvršni direktor Mitsubishi Motorsa
Profimedia

Međutim, sada imamo odgovor – Japan Response izvijestio je kako Mitsubishi nema u planu novog Evolutiona. Vijest je stigla s vrha, od samog Katoa, koji navodi kako on želi novu generaciju Evolutiona, ali tvrtka mora prvo stati na noge, točnije ' tvrtka još uvijek nije dovoljno jaka' prema njegovim riječima.

image
2008-16 Mitsubishi Lancer Evolution X
Mitsubishi

Pomalo iznenađujuće je da MMC-ovi dioničari također žele povratak Lancera Evolutiona, što je čudno s obzirom na to da dioničari uglavnom brinu o dobiti, a ne o imidžu kompanije. Naime, legendarni sportski automobil bio bi ključan za napore kompanije da povrati svoju reputaciju, ali isto tako i skup.

image
Sjedište Mitsubishi Motorsa u Tokiju, Japan
Profimedia

Ne zaboravimo i trenutnu elektrifikaciju i njenu cijenu koja ulazi u svaku poru automobilske industrije. I to zasigurno ima veliku ulogu u Katovoj odluci da ne daje prioritet povratku Evolutiona. Mitsubishi je trenutno jak u segmentu hibridnih i terenskih vozila, a to je ono čime Kato želi 'vratiti kompaniju na noge'.

image
2008-16 Mitsubishi Lancer Evolution X
Mitsubishi

Ipak, ako nas je automobilska industrija nešto naučila, to je da nikad ne kažemo nikad. Možda nekad i vidimo novu generaciju Evolutiona, no za sada će nam za to trebati malo više strpljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:00