POSAO CVATE

Urus najprodavaniji: Lamborghini u 1. tromjesečju 2022. zabilježio najbolju prodaju u povijesti

Lamborghini je u razdoblju od siječnja do prosinca 2021. prodao 8405 automobila, što je bila najbolja prodajna godina do sada

Stephan Winkelman

 Lamborghini

Lamborghini je danas objavio da je u prva tri mjeseca ove godine prodao ukupno 2539 vozila diljem svijeta, što je službeno najbolji kvartal u povijesti talijanske marke. Riječ je o povećanju od pet posto u odnosu u 2021. godini.

image

Stephan Winkelman

Profimedia

Lamborghini je u razdoblju od siječnja do prosinca 2021. godine prodao ukupno 8405 automobila, što je bila najbolja prodajna godina proizvođača do sada. "Dobro smo započeli godinu koja će donijeti nove izazove na globalnoj razini", rekao je Stephan Winkelman, izvršni direktor Lamborghinija. "Svakog mjeseca narudžbe koje primamo premašuju našu proizvodnju. Trenutno imamo dovoljno da udobno pokrijemo više od 12 mjeseci proizvodnje".

image

Proizvodnja Lamborghinija Urusa

Lamborghini

Lamborghini dijeli svijet na tri makroregije, a najbolje mu ide u onoj koju naziva EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika), koja je činila 40 posto prodaje marke. Amerika je ostvarila 32 posto prodaje, dok je u azijsko-pacifičku regiju otišlo 28 posto proizvedenih Lamborghinija. Prodaja je porasla na svim tržištima, osim u Rusiji, gdje je Lambo obustavio poslovanje.

image

Lamborghini automobili

Lamborghini

Većina kupaca odlučuje se za kompanijin SUV - Urus čini gotovo 61 posto prodaje. Lamborghini je sveukupno prodao 1547 Urusa, 844 Huracana i 148 Aventadora, koji je pri kraju svog proizvodnog ciklusa. Unatoč maloj prodaji, proizvođač je uzbuđen zbog Aventadorovog nasljednika, hibridnog V12 superautomobila koji će stići sljedeće godine.

U bližoj budućnosti, Lamborghini u planu ima tri automobila, uključujući dvije varijante Urusa i jednu Huracana, koje bi trebale pomoći u daljnjoj prodaji, iako nismo sigurni da im treba pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:19