SLUŽBENA POTVRDA

Veliki povratak filmske ikone: DeLorean postaje e-Lorean, proizvodnja kreće ove godine

U razvoju sudjeluje i tvrtka Italdesign koja je bila uključena i u razvoj originalnog DeLoreana DMC-12

Jedini primjerak DeLoreana u Hrvatskoj
 

 Matija Djanješić/CROPIX

Kultna automobilska filmska ikona se vraća! U službenoj najavi DeLoreana objavljenoj na Twitteru, vidi se poznata silueta, a u opisu stoji da se radi o elektrificiranom pogonu, no nije precizirano kojem. Ukratko, DeLorean bi tako mogao postati 'e-Lorean'.

Isti video objavio je Italdesign, što znači da je i legendarna dizajnerska kuća uključena u novi projekt. Očekivano, jer ova je tvrtka bila uključena i u razvoj originalnog DeLoreana DMC-12.

U kratkom video ne navode se konkretni detalji, no poznato je da proizvodnja kreće ove godine.

Podsjetimo, priča o usponu i padu Johna DeLoreana i njegovog DMC-12 jedna je od najvećih drama u povijesti automobilizma i autoindustrije, čak i dramaturški toliko vrijedna da je o tome snimljen i film.

image
Matija Djanješić/CROPIX

Priča o briljantnom inženjeru iz Detroita, koji je napustio šefovsko mjesto u moćnom General Motorsu kako bi se posvetio izradi vlastitog superauta nije imala sretan završetak. Njegovi snovi razbili su se u samo nekoliko godina pod valovima ekonomskih i pravnih problema i otjerali ga u potpuni bankrot.

Jedini primjerak pronašli smo u Hrvatskoj, a nedavno smo pisali i o 'samoprozvanom' sinu Johna DeLoreana koji se bori za vlasnička prava na ime i tvrdi da talibani žele masovno proizvoditi njegov automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:26