STAVITE KACIGU

Video: Njemačka tuning kuća pretvorila Mercedes-AMG GT R u Speedster od 850 KS!

Lakši je za oko stotinu kilograma od standardnog GT R Roadstera, zbog čega bi trebao biti i ‘bolji‘ na stazi
Bussink GT R SpeedLegend
 Bussink

Ovo je Bussink GT R SpeedLegend, koji je u osnovi Mercedes-AMG GT R Speedster. Nastao je kao zamisao njemačkog dizajnera proizvoda Rolanda A. Bussinka, koji je, nakon što ga je inspirirao Mercedes-McLaren SLR Stirling Moss i Mercedes F1 automobili, zadužio HWA AG da pretoči njegovu ideju u stvarnost.

image
Bussink GT R SpeedLegend
Bussink

Zanimljivo je kako će se lansirati u isto vrijeme kada drugi proizvođači počnu s proizvodnjom svojih najavljenih Speedstera, poput Ferrarija Monze SP1 i SP2, McLaren Elve i Aston Martina V12 Speedstera. SpeedLegend će se proizvesti u samo pet primjeraka, a već su svi rasprodani.

image
Bussink GT R SpeedLegend
Bussink

Prvo što ćete primijetiti je 'Speedbow', koji se iznad kabine proteže od malenog vjetrobranskog stakla do obruča za prevrtanje koji se nalaze iza sjedala. Element podsjeća na 'halo' koji se odnedavno koristi u Formuli 1, napravljen je od karbonskih vlakana i na donjoj strani sadrži LED traku koja će osvijetljavati kabinu.

image
Bussink GT R SpeedLegend
Bussink

Speedbow nije jedini element od karbonskih vlakana na ovoj zanimljivoj preradi. GT R SpeedLegend također ima rešetke na lukovima prednjih kotača od karbonskih vlakana, a uz to lakši je za oko stotinu kilograma od standardnog GT R Roadstera, zbog čega bi trebao biti i 'bolji' na stazi.

image
Bussink GT R SpeedLegend
Bussink

U standardnom ruhu, 4,0-litreni V8 s bi-turbom proizvodi 585 KS (430 kW) i 700 Nm okretnog momenta. Međutim, nakon osebujnog tretmana zamišljenog od strane Bussinka, ova Speedster izvedba isporučuje 850 KS. Za više informacija, posjetite njihov službeni Instagram profil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:31