U IŠČEKIVANJU

VW je pokazao novi Tiguan u kamufliranom ruhu: Render pokazuje kako bi mogao izgledati serijski

Tiguan ostaje vjeran sebi u dizajnu - prednji dio podsjeća na ID.4 i ID.5, a straga su svjetla spojena i zaobljena na bokovima

2024. VW Tiguan

 Kolesa.ru

Volkswagen je nedavno objavio fotografije kamufliranog prototipa sljedeće generacije Tiguana, i nije trebalo dugo da kolege iz Kolesa pokažu render kako bismo vidjeli što nas otprilike čeka.

image

2024. VW Tiguan

Kolesa.ru

Tiguan ostaje vjeran sebi u dizajnu - prednji dio podsjeća na ID.4 i ID.5, a straga su svjetla spojena svjetlosnom trakom. Tiguan će biti prvi MQB model koji dolazi na tržište s novorazvijenim "IQ.LIGHT – HD matričnim prednjim svjetlima". Sustav interaktivnih svjetala je također razvijen paralelno za nedavno osvježeni Touareg.

Ova SUV-a stoga dijele osnovnu strukturu prednjih svjetala. Unutra vidimo, kao i u ID.7 (električnom Passatu), ekran osjetljiv na dodir dijagonale do 15 inča. Na upravljaču ostaju klasične tipke.

image

2024. VW Tiguan

Volkswagen AG

Što se tiče dimenzija, Tiguan je 32 mm dulji (4551 mm), ali tek 5 mm viši (1640 mm) od svog prethodnika. Širina (1939 mm) i međuosovinski razmak (2681 mm) ostaju isti. Iako je SUV tek nešto dulji, obujam prtljažnika povećan je za 33 litre na 648 litara (natovaren do visine naslona stražnjih sjedala).

image

2024. VW Tiguan

Volkswagen AG

Što se tiče motora, novi Tiguan je jedna od posljednjih serija modela koja dolazi s motorom s unutarnjim izgaranjem. Postoje turbo dizel (TDI), turbo benzinac (TSI), blagi hibridni turbo benzinac (eTSI) i plug-in hibrid (eHybrid). Asortiman je razvijen imajući na umu budući standard emisije Euro 7.

image

2024. VW Tiguan

Volkswagen AG

Novi plug-in hibridi isporučuju snagu od 204 KS (150 kW), odnosno 272 KS (200 kW). U usporedbi s prethodnicima, električni domet se povećava na oko 90 do 120 kilometara, ovisno o opremi. Na tržište bi trebao doći u prvom kvartalu sljedeće godine - otprilike u isto vrijeme kada i tehnički bliska Škoda Kodiaq u svojem novom ruhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:34