LUDI PROJEKT

Drifter kreće na Pikes Peak Hill Climb u Mazdi3 s Wankelom od 1200 KS i stražnjim pogonom

Također će imati trkaće kotače i gume, sniženi ovjes, ispuh koji izlazi iz poklopca motora te golemo "krilo"

Mazda3 Pikes Peak

 Michael Whiddett Instagram

Pikes Peak Hill Climb, kultna utrka u Koloradu (SAD) sljedeće godine proslavit će svoju stotu godinu postojanja i ako ste ljubitelji cestovnih zvijeri na dva i četiri kotača tada vam sigurno nije nepoznanica.

Do sad smo kroz desetljeća u napad na kultnu cestu "pod oblacima" gledali brojne jako modificirane zvijeri i pravo je zadovoljstvo da ćemo i ove godine na usponu gledati nešto doista posebno.

Mazda je sve karte posljednjih godina bacila na SUV modele, no ovaj jedinstveni predložak Mazde3 spreman za uspon pokazuje da u japanskoj marki "još itekako ima baruta". Međutim, nije riječ o tvorničkom projektu već ideja dolazi od novozelandskog driftera Michaela Whiddetta, koji ima iskustva s puno modela s rotacijskim motorom i vjerojatno planira upotrijebiti dio svog znanja u ovom projektu.

U Mazdi3 koristit će Wankel rotacijski motor s četiri rotora, koji će navodno raspolagati s 1200 KS te pogon na stražnje kotače umjesto uobičajenog pogona na prednje, ili na sve kotače što je izbor kod serijskog modela, iako nas ne bi iznenadilo da Widdett koristi modificiranu verziju 4X4 kod ovog projekta.

Automobil prikaza na Whiddettovu Instagramu imat će veliki razdjelnik, veliko krilo, dva stražnja spojlera (jedan na vrhu i jedan na dnu stražnjeg stakla), bočne pragove i veliki stražnji difuzor.

Također će imati nove kotače i gume, sniženi ovjes i ispuh koji izlazi iz poklopca motora, a sve odjeveno u odvažnu bijelo-plavu boju Red Bulla. Kako se navodi u objavi na Instagramu, Mazda će i dalje imati četiri sjedala i četiri vrata unatoč pravilima uspona koji ne dopuštaju putnike ili suvozače u vozilu. Jedva čekamo iduće objave o ovom projektu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:16