GLASINE

Misteriozna varijanta: Na Le Mans Classicu mogli bismo vidjeti novu posebnu varijantu Porschea 911

Tajanstveni model mogao bi biti posebno izdanje aktualnog 911 specifičnog za francusko tržište

Porsche 911 Le Mans Classic (najava)

 Porsche France

Porsche 911 spreman je za facelift sredinom životnog ciklusa, ali prije nego što se to dogodi, njemački proizvođač ima još jednog asa u rukavu. Snimku najave misteriozne varijante 911 – najvjerojatnije još jednog posebnog izdanja s temom baštine – objavio je Porsche France na društvenim mrežama, uoči njegovog debija 29. lipnja na Le Mans Classicu.

image

Porsche 911 Le Mans Classic (najava)

Porsche France

Najave prikazuje zamračeni Porsche 911 parkiran u boksu staze La Sarthe, s Porscheom 356 SL Gmund Coupe ispred njega. Klasična jurilica s karoserijom niskog otpora pobijedila je u svojoj klasi na utrci 24 sata Le Mansa 1951. godine. Događaj Le Mans Classic održava se svake dvije godine između 29. lipnja i 3. srpnja.

Što se tiče 911 koji se skriva u sjeni, povećali smo svjetlinu fotografije da vidimo možemo li otkriti još stilskih naznaka. Čini se da stražnji branik potječe ili od 911 Carrere s opcijskim Sport Design paketom ili od još više sportskog 911 GTS-a. Isto tako, čini se da su stražnja svjetla, poklopac motora, krov i ostatak karoserije identični trenutnom 992.

image

Porsche 911 Le Mans Classic (najava)

Porsche France

Nadalje, model definitivno nije nadolazeći 911 ST koji je već viđen s nekoliko GT3 dijelova i krovom sa Sport Classica. Tajanstveni model mogao bi biti posebno izdanje aktualnog 911 specifičnog za francusko tržište. Nadalje, opis “29.06.2023. 9:11. #BornInLeMans” ne potvrđuje samo datum lansiranja već i nagovještava reference modela na legendarnu utrku.

Ovaj poseban model mogao bi biti još jedna poslastica za kolekcionare prije nego što redizajnirani 911 stigne kasnije ove godine, ali u to ćemo biti sigurni kasnije danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:23