AUKCIJA

Nakon što je 20 godina skupljala prašinu u garaži, ova Testarossa iz 1989. dobit će drugu šansu

Testarossu je novu kupio gospodin Jacques u Mulhouseu. Nakon njegove smrti 2012. godine, ostavljena je njegovoj kćeri

1989. Ferrari Testarossa

 Artcurial

Navikli smo gledati prašnjave "barn-findove" pronađene u napuštenim štalama, ali čini se da automobil može postati zaboravljen i u garaži. Ovaj Ferrari Testarossa iz 1989. stajao je u garaži u Francuskoj čak 20 godina, a sada je vrijeme da dobije drugu šansu.

image

1989. Ferrari Testarossa

Artcurial

Testarossu je novu kupio stanoviti Jacques u Mulhouseu u istočnoj Francuskoj. Nakon njegove smrti 2012. godine, ostavljena je njegovoj kćeri. Čini se, međutim, da ona nije bila strastveni Ferrarista, jer Artcurial koji je zadužen za aukciju, navodi da je automobil zadnji put vožen 2003. godine do Saint-Tropeza i natrag, što je prilično solidno posljednje putovanje.

image

1989. Ferrari Testarossa

Artcurial

Ipak, čini se da to neće biti zadnje putovanje za Testarossu, jer ga je gospođa Jacques sada spremna prodati. Na satu stoji brojka od samo 22.243 kilometra, a s obzirom na to da je "odmarao" pod pokrivačem u garaži dugo vrijeme, i kabina je u izvrsnom stanju.

image

1989. Ferrari Testarossa

Artcurial

Bež koža je iznenađujuće čvrsta, navodi prodavač, kao i tepisi koji su bili zaštićeni prostirkama po mjeri. U međuvremenu, kožna futrola koja sadržisedvisnu kljižicu i priručnike nagovještava povijesnu privlačnost ove Testarosse.

image

1989. Ferrari Testarossa

Artcurial

Ipak, nije sve tako savršeno. Nakon 20 godina stajanja, karoseriji je očajnički potrebno čišćenje, i moguće je da prašina skriva neke mane na njoj. Prema fotografijama motornog prostora, čini se da motor nije u tako lošem stanju. To je ipak mnogo vremena, tako da će biti potrebno posla da se kultni Ferrari vrati u pogon.

image

1989. Ferrari Testarossa

Artcurial

Ipak, Artcurial ovu Testarossu naziva "rijetkom prilikom" da sami nadzirete restauraciju ovog automobila kako biste bili sigurni da je sve napravljeno kako treba. Procjenjuje se da će automobil ostvariti između 70.000 i 110.000 eura (525.000 i 825.000 kuna) na aukciji Le Mans Classica 2. srpnja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:10