previše?

Pogledajte cijenu koju je postigla kultna Toyota Supra IV iz 1993. godine s nevjerojatnih 624.000 km

Svaka Supra IV u oglasnicima izaziva veliku pažnju, a najbolji primjerci danas postižu cijene i do 200.000 eura

Toyota Supra IV

 Bring A Trailer

Čuvena Toyota Supra IV, sportska japanska zvijezda 1990-ih iznimno je cijenjena u krugovima auto entuzijasta, posebno ako je u originalnom tvorničkom stanju, a ne jedna od s godinama brojnih prerađenih u stilu "Brzi i žestoki".

Zato svaka u oglasnicima izaziva veliku pažnju, a najbolji primjerci danas postižu cijene i do 300.000 eura. Konkretni primjerak s fotografija doživio je obnovu motora nakon 400.000 kilometara te je ponovno lakirana početkom 2000. godina.

image

Toyota Supra IV

Bring A Trailer

Naime, ova Supra koja i nije u top kondiciji i prešla je impresivnih 624.000 km najveća postignuta ponuda na aukcijskoj stranici Bring A Trailer popela se do 49.500 dolara.

Ovaj model Supre Turbo iz 1993. prvotno je pripadao čovjeku s Floride (SAD) koji je preminuo. Često je putovao diljem zemlje za života, a na prodaju je ponuđen kao nasljedstvo.

Povijest bez sudara i minimalne modifikacije bez obzira na kilometražu rijetkost su za Supru IV kao što smo spomenuli i čine je izuzetno poželjnom. Plava vanjska boja i originalni kromirani naplaci od 17 cola (standard u SAD) sjajno se upotpunjuju.

image

Toyota Supra IV

Bring A Trailer

Stražnja su svjetla u međuvremenu zamijenjena, auto ima i nešto korozije, automobil je u solidnom stanju s obzirom na kilometražu koju je prešao.

Unutrašnjost otkriva više tragova korištenja u usporedbi s vanjskim izgledom. Kožna sjedala u boji bjelokosti pokazuju mnogo pukotina i oštećenja, a električno podešavanje vozačevog sjedala više ne funkcionira. Ipak, kako se vozilo priprema za prodaju, ručica mjenjača, upravljač i središnja konzola su zamijenjeni, što daje automobilu svježiji izgled.

image

Toyota Supra IV

Bring A Trailer

Pod haubom se krije originalni 3,0-litreni 2JZ-GTE motor s dvostrukim turbopunjačem. Nakon što je prešao otprilike 402.000 km, motor je obnovljen te je sada opremljen s HKS Twin Power modulom paljenja, HKS zupčanicima bregaste osovine, Greddy Profec B II Boost Controllerom, naknadno ugrađenim intercoolerom, ispušnim ventilom i novim filterom zraka. Previše novca za ovaj auto?

image

Toyota Supra IV

Bring A Trailer
image

Toyota Supra IV

Bring A Trailer
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. veljača 2024 00:18