lijepi ‘dodatak‘

Tržište je palo, a čovjek prodaje vilu na Beverly Hillsu: Pogledajte kakvim poklonom želi ‘namamiti‘ kupce

Na tržištu luksuznih nekretnina koje usporava prodavači se bore kako bi unovčili imovinu, a ponekad posao zaslade ovako

Luksuzna vila

 Redfin

Los Angeles će uskoro donijeti povijesni porez na luksuzne nekretnine. Na tržištu luksuznih nekretnina koje se hladi, prodavači se bore da unovče svoju imovinu, a ponekad posao zaslade superautomobilima.

image

Luksuzna vila

Redfin

Prošlog studenog LA je odobrio mjeru ULA, lokalno poznatu kao "porez na vile", prema The Los Angeles Timesu. Dodaje se porez na prijenos vlasništva od 4% na prodaju nekretnina u iznosu većem od 5 milijuna dolara (4,59 milijuna eura), povećavajući na 5,5% iznad 10 milijuna dolara (9,19 milijuna eura) za financiranje pristupačnog stanovanja i prevenciju beskućništva.

image

Luksuzna vila

Redfin

Planirano da stupi na snagu 1. travnja, ova mjera tjera prodavače da požure u prodaji, uključujući onu koja je navedena za 16.495.000 dolara (15,1 milijuna eura) na Beverly Hillsu, koja dolazi uz izbor egzotičnog automobila. Uvršten na Zillowu i Redfinu, vlasnici vile na adresi 12945 Mulholland Drive svojim kupcima obećava opciju Aston Martina DBX707 ili Vantagea, McLarena GT-a ili Bentleyja Bentayge ako kupe vilu do 1. travnja.

image

Luksuzna vila

Redfin

"Željeli smo osmisliti marketinšku strategiju koja bi imala smisla s kućom, koja ima ovu nevjerojatnu podzemnu galeriju automobila od 1300 četvornih metara. Tako da kupac može odabrati jedan od ovih automobila koji će ostati u garaži", rekla je agentica za nekretnine Tatiana Derovanessian. "Dobiješ kuću i auto. Dvije muhe - jedan udarac".

image

Luksuzna vila

Redfin

Drugi regionalni agent rekao je za Times da su koristili automobile (i druge poticaje) za sklapanje poslova mnogo puta u prošlosti. Ali trenutno je na tržištu ludnica, s velikim bonusima za agente koji mogu brzo sklopiti ugovore. Neki su čak pribjegli tužbi protiv države, ali sve su to privremene mjere protiv plime koja se okreće protiv prodavača luksuznih kuća u LA-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:58