PAKLENA NAPRAVA

VIDEO: Ovaj VW Golf 7.5 R ima Audijev RS3 motor i više od 800 KS. Poslušajte kako zvuči!

Iako smo tijekom godina vidjeli nekoliko ovakvih ‘swapova‘, ovo je možda najimpresivniji do sada.
Golf 7.5 R
 YouTube Screenshot

Početkom 2020. godine kružile su glasine da Volkswagen namjerava 'ugurati' Audijev "redni 5 "motor iz RS3 u novi Golf 8 R. Međutim, Audi je navodno rekao ne, prisiljavajući Volkswagen da ostane na četverocilindričnom 2.0 TSI-u. Vlasnik jednog Golfa 7.5 R uzeo je stvar u svoje ruke, zamijenivši osnovni motor s Audijevim 2.5-litrašem.

image
Golf 7.5 R
YouTube Screenshot

Iako smo tijekom godina vidjeli nekoliko ovakvih 'swapova', ovo je možda najimpresivniji do sada. Nizozemca na Instagramu pod imenom gry_r800 prati 25.000 ljudi, a dokumentirao je cijeli projekt od dana kada mu je 7.5 R dostavljen, sve malog čudovišta kakav je sad.

image
Golf 7.5 R
YouTube Screenshot

Modificirani Volkswagen nedavno je snimljen s otvorenim poklopcem motora, ispod kojeg se može vidjeti petcilindrični 2.5-litreni TFSI. Riječ je o motoru kodnog imena 'DAZA', što znači da pripada odlazećem modelu RS3 prije nego što je Audi naišao na probleme zbog usklađenosti s WLTP-om. Međutim, umjesto da proizvodi originalnih 400 KS i 480 Nm okretnog momenta, Golf 'ispumpava' razinu snage superautomobila.

image
Golf 7.5 R
YouTube Screenshot

Naime, njemački stručnjak za zamjenske dijelove SAR-Turbotechnik je taj koji je u Golfa ugradio petcilindrični 2.5-litreni TFSI, zajedno s TTE700 turbo paketom kompanije Turbo Engineers. Softverske nadogradnje bile su posao MTR-Performancea, a konačni rezultat je Golf R sposoban razviti više od 800 KS i 800 Nm okretnog momenta. To je više i od VW-ovog zaboravljenog koncepta – Golfa GTI-a W12-650, čiji je W12 s dva turbopunjača proizvodio 650 KS i 720 Nm momenta.

image
Golf 7.5 R
YouTube Screenshot

Gumbal, YouTube kanal čiji je fokus na superautomobilima, podijelio je videozapis u kojem imamo priliku čuti i zvuk ovog modificiranog Golfa, zajedno s drugom tuniranom verzijom Golfa 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 15:59