iz kućne radinosti

Ovo sredstvo koje svi imamo u kupaonici sprječava nakupljanje kiše i snijega na retrovizorima

Sastavljena od abraziva, deterdženta i dodatka okusa smanjuje površinsku napetost na retrovizoru

Retrovizor, pasta

 Youtube screenshot

U borbi protiv nepovoljnih vremenskih uvjeta, vozači se često suočavaju s problemom zamagljenih ili mokrih retrovizora. Dok vozila s grijanim vanjskim ogledalima rješavaju problem vidljivosti automatski, standardni retrovizori ostaju izloženi izazovu dobre vidljivosti. Kako bi vozači održali dobar pregled događanja iza vozila, pomalo neobično, obična pasta za zube pokazuje se kao nevjerojatno korisna pomoć po ovom pitanju.

Kapljice kiše ili snijega na retrovizorima zaista mogu ozbiljno ometati kod vožnje, prestrojavanja ili parkiranja, a za vozila koja nemaju grijane retrovizore, tradicionalna rješenja poput brisanja krpom nisu uvijek praktična, posebno ne dok je vozilo u pokretu. U takvim situacijama, pasta za zube navodno postaje iznenađujuće učinkovito sredstvo za sprječavanje problema.

Neki vozači već koriste pastu za zube za održavanje sjaja farova, ali ista taktika može se primijeniti i na retrovizore. Prema ovom videu, namažite tanki sloj paste za zube na površinu retrovizora, pričekajte da se osuši, a zatim pažljivo ispolirajte ogledalo pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana. Ovaj brzi trik stvara zaštitni sloj na koji se ne nakuplja voda, čineći da kapljice kiše "skliznu" sa stakala retrovizora.

@losretailers Lo que necesitas para una conducción segura en días de lluvia ?️? #losretailers #lluvia #manejar #nuevoleon #acehardware ♬ Sinceramente - Alta Consigna

Pasta za zube, sastavljena od abraziva, deterdženta i dodatkom okusa očigledno smanjuje površinsku napetost na retrovizoru. Ovaj jednostavan, kućni trik sprječava nakupljanje kiše i snijega, omogućujući vozaču jasnu vidljivost čak i u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Za one koji traže profesionalno rješenje, u autopraonicama tretmani protiv kiše dostupni na tržištu pružaju dugotrajniju zaštitu. Ovi proizvodi, koji sadrže hidrofobnu smolu, djeluju kao repelenti za kišne kapi, snijeg i led. Naneseni na retrovizore ili prozore, ovi tretmani zadržavaju kapljice vode, značajno unapređujući vidljivost i pružajući vozačima sigurnost čak i pri brzinama do 80 km/h. Kako biste očuvali jasnoću pogleda tijekom vožnje u različitim vremenskim uvjetima, odabir između kućnog trika s pastom za zube i tehničkih tretmana ovisi o individualnim preferencijama i potrebama vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 18:11